На гостей і жителів Закарпаття очікують дивовижні два вихідні!

На гостей і жителів Закарпаття очікують дивовижні два вихідні!
Зокрема у п'ятницю-неділю, 17-19 серпня, біля архітектурно-історичного комплексу "Совине гніздо" в Ужгороді проходитиме традиційний фестиваль-ярмарок "Медовий Спас".

 

Два вихідні на Закарпаття, традиційно, обіцяють бути насиченими

Пасічники представлять різні види закарпатського меду – весняний, липовий, акацієвий, мед із літнього різнотрав'я, лісовий, гірський та продукти бджільництва (прополіс, віск, пергу, маточне молоко, пилок тощо). Можна буде скуштувати і придбати медові напої, зокрема, квас, вино, бальзам, медові пряники, карамель, сири та вина.

17 серпня – дегустація медового квасу, медовухи; медових пряників; фермерський ринок; оригінальна фотозона з бджілками, оглядовий вулик, живі бджоли.

18 серпня – 14:00 – офіційне відкриття, освячення меду. Концертна програма за участі вихованців ПАДІЮНу.

19 серпня – виступи творчих колективів Ужгородського району, розважальна анімація для малечі.

18 серпня - одноденний фестиваль "Art Weekend". У програмі: майстер - класи з йоги, рукоділля, гончарства, лекції на теми: подорожі автостопом, відновлювані джерела енергії, екологічна продукція та здоровий спосіб життя, соціальні та творчі теми, благодійний ярмарок хенд-мейду, буккросинг, виставка художніх робіт та фото-сушка, розваги для дітей: квест, майстер клас з малювання та ігри, поетичний вечір, музична программа, кінопоказ просто неба. Початок о 10:00 (впродовж дня) (парк ім. А. Кузьменка (парк Горького), м. Мукачево).

18 серпня - "Відкрита корчма" в ужгородському скансені.

Дегустація та можливість придбати оригінальні закарпатські сири. 14"00 - 15"00 (старовинна корчма, закарпатський музей народної архітектури та побуту, вул.Капітульна 33 а, м. Ужгород).

19 серпнямайстер-клас із тематичного натюрморту.

Можна буде вивчити побудову композиції; пошукати настрій натюрморту і зобразити це в кольорі. Необхідні матеріали: акварельний папір А3, фарби гуаш, пензлі, звичайний олівець - буде надано (при бажанні можна принести свої матеріали). Початок об 11:00 (тривалість 2-3 год.) (заняття платне) (Студія творчого розвитку та мистецтв "Небо", вул. Швабська 15, 2-ий поверх, м. Ужгород).

У неділю, 19 серпня, у Міжгірському районі пройде ХІІІ обласний фестиваль "На Синевир трембіти кличуть".

Масштабне свято розпочнеться з урочистої ходи до мальовничого озера Синевир. Дорогою гості заходу зможуть ознайомитися із колоритними експозиціями, які презентують населені пункти Міжгірщини. Свої вироби представлять також кращі народні умільці краю. На головній сцені на глядачів очікує насичена концертна програма за участі культового гурту "ТІК". Масові гуляння триватимуть до пізнього вечорі. Початок фестивалю о 14:00.

19 серпня - сходження на полонину Кук.

Делегація Іршавського району з числа державних службовців, громадськості підніметься на полонину Кук, де спільно з делегацією Міжгірського району, буде урочисто піднятий Державний Прапор України (с. Суха, Іршавський район).

І не забуваєм, що 19 серпня - Яблучний Спас (Другий Спас), або Преображення Господнє.

Одне з найбільших християнських свят, яке символізує кінець літа і похолодання. Як і в інші великі релігійні свята вірники йдуть до церкви на Богослужіння. А після літургії освячують перші плоди садів.
Джерело: Depo.Закарпаття.

 

17 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів