Хто святкує перемогу в Третій Міжнародній літній школі з програмування в УжНУ

Хто святкує перемогу в Третій Міжнародній літній школі з програмування в УжНУ
А вже за кілька днів в УжНУ стартує Літня школа з програмування для школярів.

 

Змагання програмістів, які тривали в УжНУ понад тиждень, завершилися: 16 серпня відбулося закриття ІІІ Міжнародної студентської літньої школи з програмування. Після тижня мозкових штурмів визначили студентів, які найкраще розв’язують задачі з алгоритмічного програмування.

На закриття школи прийшло керівництво університету й міста.

Василь Гомонай, Ігор Король

Василь Гомонай, Ігор Король

Проректор УжНУ Ігор Король у виступі звернув увагу на тенденцію, яка простежується з кожним роком. «Дуже приємно, що Ужгород і Ужгородський національний університет учергове збирає таланти з усієї України, найталановитіших програмістів – це не просто слова, а факт. Ця школа набирає обертів і кожного року стає більш масштабною – і щодо кількості учасників, і з точки зору представництва географічного. Я знаю, що відбувалися запеклі баталії і кожен намагався представити себе в найкращому світлі, розв’язати всі можливі задачі. Я хотів би привітати вас із тим, що ви ще раз показали свій високий рівень, і запросити вас наступного року так само – ми вас будемо чекати», – звернувся до учасників проректор.

Заступник ужгородського міського голови Василь Гомонай приділяє увагу Школі вже не перший рік. «Я сподіваюся, що час, який ви провели у нашому місті, запам’ятається тільки приємним. Більш ніж переконаний, що наступного року школа буде масштабною і так само міжнародною, і ви із задоволенням приїдете до нас. Приємно, що ви могли пересвідчитися в гостинності нашого міста», – зазначив заступник мера. Василь Гомонай уже традиційно бере участь у футбольних поєдинках під час Літньої школи з програмування, тому на закритті пожартував, що радіє з приємної тенденції: викладачі літньої школи виграли від студентів, як це було й минулоріч, – молодь має нагоду тренуватися й наступного разу відігратися ?.

Ігор Повхан

Ігор Повхан

Слово мав і декан факультету інформаційних технологій УжНУ Ігор Повхан: «Я дуже радий вас усіх тут бачити, хочу вам подякувати за чудову роботу, прекрасний результат. Я маю велику надію, що ви збережете теплі спогади про наш Ужгородський національний університет, про факультет IT. Я думаю, ви всі бачили, що організатори старалися, щоб вам усе сподобалося. Хочу побажати вам сил, волі і всього найкращого!».

Олександр Міца, Теодор Заркуа

Олександр Міца, Теодор Заркуа

Почесний гість – керівник грузинської делегації професор Теодор Заркуа – висловив особливу подяку головному організатору школи Олександрові Міці й подарував йому футболку компанії Alta Software, яка посприяла приїзду до Ужгорода грузинських команд. Натомість пан Олександр вручив гостям із Грузії невеличкі сувеніри й сертифікати учасників.

Найприємніший момент – нагородження переможців. Цього року кубки Літньої школи з програмування отримали команди Львівського національного (І ліга) і Київського національного (ІІ ліга) університетів.

Докладніше про переможців і призерів – у таблиці нижче.

І ліга
Місце Навчальний заклад Назва команди Склад команди Тренери
І Львівський національний університет імені Івана Франка LNU_Unhard Данило Мочернюк, Богдан Пастущак, Богдан Щерба Віталій Герасимів, Василь Білецький
ІІ Київський національний університет імені Тараса Шевченка KNU_MaxFun Адальберт Макарович, Ігор Баренблат, Олексій Стецик  
ІІІ Харківський національний університет радіоелектроніки KhNURE_Energy Олег Валлас, Андрій Шанін Олександр Вечур
ІІ ліга
І Київський національний університет імені Тараса Шевченка KNU_Programmers_In_Pyjamas Дмитро Кунцьо, Артемій Мисечко

 

 

 
ІІ Український католицький університет UCUlele Андрій Угера, Юрій Антентик Олесь Добосевич
ІІІ Одеський національний політехнічний університет ONPU_Fikus
ІІ місце І ліги - з подарунками від Ring Ukraine

ІІ місце І ліги – з подарунками від Ring Ukraine

Для першої ліги призи надала Ring Ukraine: кожному учаснику по 100 доларів за І місце, по 75 – за друге, по 50 – за третє, а також інші цінні подарунки. Призами для другої ліги були павербанки, акустичні стереосистеми, навушники та інші цінні подарунки, які були придбані за кошти інших спонсорів.

Данило Мочернюк, учасник команди-переможниці LNU_Unhard, узяв участь у школі вже не вперше. «Враження від школи чудові, хочеться подякувати Олександрові Володимировичу Міці і всім волонтерам: вони зробили дуже хорошу роботу, щоб ми могли тут якісно навчатися. Школа була дуже пізнавальною, нам сподобалася боротьба з нашими суперниками, вона була непростою. І взагалі було класно.

Минулого року ми брали участь в ужгородській школі в другій лізі, зайняли перше місце. Видно, що організація школи суттєво покращилася, якість завдань також зросла, тому нам ще більше сподобалося», – поділився враженнями Данило.

Переможців визначили й серед тих, хто найкраще впорався з дорозв’язуванянм задач (після змагань лектори – автори задач пояснювали учасникам оптимальні алгоритми, а потім команди дорозв?язували ті задачі, з якими не змогли впоратися з першої спроби). У І лізі найкраще задачі дорозв’язувала команда KhNURE_Energy Харківського національного університету радіоелектроніки (Олег Валлас, Андрій Шанін; тренер Олександр Вечур), у ІІ лізі – команда KPI_0xDEADBEEF з Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (Олександр Чередніченко, Андрій Рижий, Сергій Месеча; тренер Олег Лісовиченко).

Сергій Оришич

Сергій Оришич

Сергій Оришич, який у попередні роки був учасником Школи і тренером команд, а зараз працює у компанії Bitfury, яка стала головним спонсором заходу, теж відзначив позитивну динаміку в організації: «Школа з кожним роком стає кращою, географія розширюється. Відчутно, що організатори ставляться до цього заходу з великою відповідальністю. Справді проведення цього заходу – справа відповідальна, бо реально забирається тиждень життя учасників, і це однозначно вплине на їхнє життя. Хотіло ся б, звичайно, щоб ми спільно – організатори, учасники, спонсори – робили цю школу ще кращою. А зробити це ми зможемо лише разом».

На завершення учасників розважав гурт із Тернополя «Bugs & Bunny».

Уже за кілька днів стартує літня школа з програмування для школярів, тож для організаторів літо буде гарячим ?

Спільне фото на згадку

Спільне фото на згадку

Василь Шаркань, Медіацентр УжНУ

 

17 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів