На Закарпатті регіональний штаб обговорив ситуацію зі стягненням боргів із зарплат та аліментів

На Закарпатті регіональний штаб обговорив ситуацію зі стягненням боргів із зарплат та аліментів
Уп’яте на Закарпатті відбулося чергове виїзне засідання регіонального штабу з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів та заробітної плати.

 

Цього разу на семінар у конференц- залі ГРК «Інтурист» у Мукачеві зібралися представники органів юстиції, фіскальної служби, Пенсійного фонду, Мукачівського прикордонного загону, держустанови «Центр пробації», патрульної поліції та нацполіції у Закарпатській області, аби спільно намітити вектори впливу та боротьби з боржниками.

Питанням виконання рішень судів про стягнення заборгованості з виплати заробітної плати та стягнення аліментів присвятили чергове виїзне засідання регіонального штабу в Мукачеві. Приділили увагу на заході і нововведенням у законодавстві. Мова йде про так званий пакет законів «Чужих дітей не буває» частина ІІ. Обговорили й інші новації у законодавстві, які стосуються встановлення представниками виконавчої служби тимчасового обмеження боржників у виїзді за межі України, у керуванні транспортним засобом, у праві користування вогнепальною зброєю та полювання.

Не оминули на засіданні і тему аліментів. Зокрема збільшення їх розміру, особливості стягнення та штрафні санкції за ухиляння від сплати аліментів. Присутні обговорили ситуацію з найбільшими боржниками з виплати заробітної плати на Закарпатті, аби намітили вектори співпраці у напрямку відновлення прав громадян у виплаті заробітної плати.

Подібні заходи стали вже регулярними на Закарпатті. Це вже п’яте засідання регіонального штабу. Тому можна вже говорити і про результати. Так, якщо на початку роботи заборгованість із зарплати була погашена суму 131 тисячі гривень, то станом на сьогодні стягнуто з боржників уже майже мільйон гривень. Лише за останній тиждень 188 тисяч гривень повернулося від боржників до громадян, завдяки роботі виконавчої служби.

Джерело: М-Студіо

 

17 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів