Ужгород медовий: місто восьмий рік поспіль зустрічає гостей свята меду

Ужгород медовий: місто восьмий рік поспіль зустрічає гостей свята меду
Сьогодні, 18 серпня, в Ужгороді офіційно відкрили VIII фестиваль-ярмарок «Медовий Спас».

 

Свято, що почалося ще вчора, сьогодні мало яскраве і солодке продовження. Біля культурно-історичного центру «Совине гніздо» зібралися поціновувачі карпатського меду – тобто і ті, хто разом із бджолами цей мед виробляє, і ті, хто не уявляє свого столу без цілющого солодкого продукту.

«Вже зараз ви бачите результати своєї праці за рік. Це результати важкої роботи пасічника, які ми раді бачити на своїх столах. Сьогодні на цьому фестивалі зібралися кращі пасічники області і гості нашого прекрасного міста. Я бажаю нашим бджолярам успіхів у професії, вдалої участі у ярмарку, а всім присутнім і їхнім сім′ям – здоров′я, Божого благословіння, а також вдало провести час на цьому чудовому святі», – зазначив під час відкриття фестивалю заступник міського голови Ужгорода Ігор Фартушок.

Фестиваль вкотре присвятили двом релігійним святам – Медовому та Яблучному Спасу, а також Дню пасічника, який відзначать завтра, 19 серпня.

На ярмарку, окрім близько двох десятків різновидів меду, можна також було придбати продукцію бджільництва (косметику, лікувальні засоби тощо), напої з вмістом меду, свічки з натурального воску, соти із медом. А ще закарпатські виробники привезли в Ужгород традиційні місцеві сири, м′ясну продукцію, вино, смачну випічку. Ужгородські майстрині урізноманітнили фестивальний крам прикрасами, декором та косметикою ручної роботи. А ще у переддень Яблучного Спасу на ярмарку продавали смачні і гарні яблука.

Гостили відвідувачів та учасників «Медового Спасу» колоритною, апетитною і надзвичайно ароматною закарпатською кухнею, а розважали виступами вихованців ПАДІЮНу. А от малеча найбільше захоплення отримала від прозорого вулика, де за склом невпинно працювали карпатські бджоли.

Завтра свято матиме своє продовження, тому усі бажаючі зможуть посмакувати та придбати запас унікального карпатського меду, а ще розібратися, чим відрізняється «Медовуха» від «Медівки».

Катерина Ірха для uzhgorod.net.ua

 

18 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів