У закарпатців, які не взмозі платити за комуналку, можуть тепер відібрати будь-яке майно — навіть єдине житло!

У закарпатців, які не взмозі платити за комуналку, можуть тепер відібрати будь-яке майно — навіть єдине житло!
Якщо сума боргу перевищить розмір десяти мінімальних зарплат...

 

Тепер у боржників за рішенням суду можуть заарештувати будь-яке майно. А якщо сума боргу перевищує розмір десяти мінімальних зарплат, виконавча служба має право в рахунок боргу продати на аукціоні єдине житло боржника, за яке він не в змозі платити.

Юристи пояснюють, що в Україні діє спрощена система стягнення боргів. Будь-який ЖЕК може подати в суд на боржника, після чого рішення буде винесено протягом трьох днів. Судовий наказ про стягнення майна видається без судового засідання та без виклику сторін. Тобто боржник дізнається про те, що у нього відбирають машину тільки після того, як в будинок нагрянуть судові пристави.

Проте, після арешту майна ще є час для погашення заборгованості. А от якщо за комуналку все-таки не вдалося розрахуватися, то арештоване майно піде з молотка на сайті СЕТАХ. Там можна купити заарештовані телевізори, пилососи, мікрохвильові печі, колонки та інше майно. На аукціони також виставлені квартири, куплені в іпотеку.

Єдиний шанс для українців врятувати свою нерухомість — це реструктуризація боргу, адже постачальники послуг теж не зацікавлені завалювати себе судовими позовами. Юристи радять реструктуризувати борги, адже стягнути суму зможуть тільки за останні три роки. Також пропонують оформляти субсидію і розстрочку платежів за опалення, яка розтягнеться на цілий рік, а не тільки на опалювальний сезон. Найбільш неправильне в цій ситуації — чекати, коли в будинок постукають працівники виконавчої служби.

Нагадаємо, згідно з новими поправками до законодавства, українські підприємці зобов'язані платити за комунальні послуги навіть якщо ті надані неякісно або не в повному обсязі.

 

20 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів