Святковий вікенд, або Чим зайнятися в День Незалежності

Святковий вікенд, або Чим зайнятися в День Незалежності
Святковий вікенд – чудова можливість відпочити, набратися нових вражень і заряду енергії в останні дні літа. До вашої уваги — найцікавіші ідеї для вдалого завершення літа-2018.

 

23 серпня ужгородцям пропонують долучитися до третього велозаїзду  BIG CITY RIDE. Приурочений він до Дня Незалежності й стартує о 19.00 від муздрамтеатру. Організатори пропонують учасникам одягти вишиванку або почепити українську символіку.

Світанок Дня Незалежності почнеться молитвою за Україну.

О 6 ранку 24 серпня на Поштовій із першими променями сонця литиметься й пісня у виконанні Закарпатського народного хору. Відзначення річниці України у такий спосіб завжди особливе й зворушливе, тому спробувати хоча б раз варто – запам’ятається гарантовано.

Вечірня програма в Ужгороді теж цікава: у замку відбудеться концерт гурту 5’Nizza за участі Vivienne Mort і Hudaki Village Band. А на Театральній о 18.00 – акція «Синхронна всесвітня молитва за Україну» («Боже великий, єдиний» композитора Миколи Лисенка) та концерт з участю місцевих творчих колективів.

Цього дня маєш нагоду зробити нове фото патріота й допомогти нашим Захисникам у ятці Руху підтримки закарпатських військових, яку вони планують розгорнути (площа Фенцика).

Хочеш прекрасного – відвідай виставку

Колективна виставка робіт, приурочена до Дня Незалежності, відкриється 23 серпня о 16.00 у галереї «Ужгород».

Цього ж дня вернісаж творів митців із Дармштадту (німецьке місто-побратим Ужгорода) презентують і в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту о 12.00.

У мукачівському «Паланку» 23 серпня о 15.00 презентують роботи народного художника України Золтана Мички.

Вхід на відкриття експозицій вільний.

Разом із тим у Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й. Бокшая досі діє виставка робіт класиків закарпатської школи живопису «Мистецтво Закарпаття 1948 – 2018 рр.». Ця експозиція допоможе зрозуміти, як формувалася та розвивалася закарпатська школа живопису. Доступна вона до 31 серпня.

А може кудись поїхати?

Три вихідні поспіль – ідеальна нагода влаштувати подорож на вікенд. Можна провести час у Воєводині чи Деренівській Купелі, поваритися в чанах або відпочити на термалах.

Прагнеш єднання з природою – їдь у гори: підкори нову вершину, вмийся прохолодною водою водоспаду Шипіт або насолодися мальовничим «морським оком» – озером Синевир.

Якщо й ці варіанти – не те, бери наплічник та закордонний паспорт і вирушай до сусідніх країн. Благо, транспортне сполучення дозволяє дістатися туди відносно швидко.

Варіантів безліч, тож обирай те, що до смаку: можна прогулятися на човнику по Дунаю й оглянути вечірні вогні угорського парламенту, поблукати атмосферним містечком Сентендре, зануритися в атмосферу старовинних Кошиць чи Братислави або ж завітати в гості до самого Влада Дракули. Часу, до слова, вистачить і для того, щоб дістатися до столиці Австрії та насолодитися ароматами кави, розкішними парками та палацами, сучасним мистецтвом і Моцартом на кожному кроці ;).

Завершуй своє літо яскраво!

Ксенія Шокіна, Медіацентр УжНУ

 

21 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів