Прокуратура Закарпаття вимагає повернути 0,62 га земель лісового фонду Тячівщини у власність держави

Прокуратура Закарпаття вимагає повернути 0,62 га земель лісового фонду Тячівщини у власність держави
Тячівська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою чи службовим становищем службовими особами Солотвинської селищної ради та відділу Головного управління Держгеокадастру у Тячівському районі, які незаконного передали у приватну власність 0,62 га земель лісового фонду.

 

Як встановлено, на підставі підробленого рішення Солотвинської селищної ради, у приватну власність передано 0,62 га земель лісового фонду, які фактично перебувають в постійному користуванні ДП «Брустурянське ЛМГ» та вкриті лісовою рослинністю.

Ринкова вартістю землі, яка знаходиться на території Солотвинської селищної ради (за межами населеного пункту) та передана для ведення особистого селянського господарства, складає близько 300 тис грн.

Першочергова кваліфікація у даному провадженні  за ч. 2 ст. 364 КК України -  зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Наразі, Тячівська місцева прокуратура заявила до суду позовну заяву про скасування державної реєстрації права власності на вказану земельну ділянку та її повернення у власність держави.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

21 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів