Вбивство Ґонґадзе: версія газети Сегодня

Всеукраїнська газета "Сегодня" оприлюднила власну версію вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Видання припускає, що злочин могли організувати так звані "перевертні" - колишні та нинішні працівники правоохоронних органів, але не із системи міністерства внутрішніх справ.

 

Раніше британська газета "?ндепендент" оприлюднила сенсаційні секретні документи слідства у справі Гонгадзе, які свідчать про те, що скоїла викрадення і вбивство банда "перевертнів" - колишніх працівників міліції на замовлення вищого керівництва держави і зокрема МВС.

Журналісти "Сегодня", водночас, підтверджують з посиланням на власні джерела у міліції та генеральній прокуратурі, що спецпідрозділи МВС здійснювали стеження за Георгі?м Гонгадзе до його зникнення.

"Протягом останніх кількох років... слідчі органи виявили цілу низку зачіпок, котрі пов'язують вбивство Гонгадзе з групою людей, які справді мали у минулому безпосередн? відношення до правоохоронних органів і пов'язаних, до того ж, із криміналітетом. Тобто, також "перевертні", що зрадили присязі, але, якщо вірити нашим джерелам, не "гончаровські", - пише газета "Сегодня".

Журналісти видання кажуть, що "ця сила, очевидно, не ? українською владою, але вона ма? колосальний вплив на високопосадових державних чиновників України".

Газета також припуска?, що вона ма? дуже сильне лоббі у США, ма? можливості прослуховування розмов перших осіб держави і непогані зв'язки у вітчизняних чи закордонних спецслужбах, а також ма? підконтрольні кримінальну угруповання в Україні.

Газета висува? версію про те, що саме ця "сила" організувала "касетний скандал", а журналіста "вбили під плівки", аби потім звинуватити Леоніда Кучму.

Водночас, газета "Сегодня" вказу?, що вона не ма? відповіді на запитання, "що це за сила", але припуска?, що "невдовзі з"явиться розв"язка" у цій та?мничій історії.

 

13 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів