На Ужгородщині була велика пожежа

На Ужгородщині була велика пожежа
Рятувальники чергували цілу ніч.

 

«Вогонь наближається до села Чабанівка Ужгородського району! Допоможіть! – з такими словами до журналістів zakarpatpost.net звернулися жителі села ввечері середи, 22 серпня.

Люди кажуть, уже відчувають запах горілого біля своїх обійсть. «У нас дуже страшна біда, ми не перебільшуємо, вогонь дійсно розгорається», – так мешканці села описують ситуацію.

За словами місцевих жителів, пожежа біля Чабанівки почалася зранку, але й досі поширюється. Уже вигорів старий сливовий сад. Вогонь наближається і до газорозподільної станції.

На місці люди бачили 5 пожежних автомобілів, але цього, кажуть, не достатньо.

В управлінні ДСНС натомість кажуть, що про ситуацію знають. Горить суха трава біля сіл Ірлява та Чабанівка, близько 4 гектарів. За словами речниці ДСНС у Закарпатській області Наталії Батир, на місці працював навіть аварійно-рятувальний зведений загін. Про те, що є загрози перекидання вогню на житловий масив в Ірляві, в управлінні підтверджують.

Тому саме туди під вечір у першу чергу спрямували рятувальні сили.

У ці хвилини вже локалізували небезпеку в Ірляві. Поле, яке горить біля сіл, зорали по периметру, щоб вогонь не поширювався. Небезпеки для людей нема. Рятувальники чергуватимуть цілу ніч, кажуть у ДСНС.

З початку року зафіксовано майже півтисячі випадків загорання в екосистемах. Тільки за один день (21 серпня) рятувальники зафіксували 14 випадків загорання сухої трави, за вихідні – 40 випадків.

Джерело: zakarpatpost.net

 

23 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів