"Конопляних підприємців" виявили полісмени на Закарпатті

"Конопляних підприємців" виявили полісмени на Закарпатті
Відразу в двох районах — Тячівському та Хустському.

 

Вчора, 22 серпня, у Хустському та Тячівському районах були зафіксовані факти незаконних посівів нарковмісних рослин. У обох випадках розпочата перевірка.

У Сокирниці факт незаконного вирощування конопель зафіксували працівники Управління протидії наркозлочинності спільно з хустськими правоохоронцями.

Поліцейські встановили, що 29-річний місцевий житель на ділянці позаду будинку, за яким доглядає, вирощував рослини, за зовнішніми ознаками схожі на наркотичні. Правоохоронці виявили там 14 стебел конопель.

Крім того, у рюкзаку чоловіка поліція знайшла 70 грамів сухої подрібненої марихуани. Як пояснив сам 29-річний, рослини вирощував для власного вживання.

Поліція рослини та подрібнену суміш вилучила. За фактом вирощування наркотиків відкрито кримінальне провадження за статтею 310 Кримінального кодексу України. У ході слідства буде встановлено всі обставини інциденту.

На Тячівщині ж тим часом, правоохоронці провели перевірку за повідомленням поліцейського сектору кримінальної поліції. За вказаною адресою, поліція виявила посів конопель. 11 стебел нарковмісної рослини вилучили та направили на експертизу. Встановлено, що власником ділянки є 39-річний тячівець.

За фактом злочину відкрили кримінальне провадження за статтею 310 Кримінального кодексу України.

Вилучені рослини направили на експертизу. Слідство у справі триває.

Нагадуємо, з 25 травня по 28 вересня у області проходять відпрацювання у рамках спецоперації «Мак». Мета спецоперації – виявлення та знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, перекриття усталених каналів надходження наркотичних засобів від виробника до споживача та притягнення порушників до відповідальності.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

23 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів