Через кордон на Закарпатті намагались незаконно вивезти дітей до ЄС

Через кордон на Закарпатті намагались незаконно вивезти дітей до ЄС
Останнім часом почастішали спроби використання підроблених заяв про надання дозволу батьків на виїзд дітей за кордон. Практично щодня охоронці держрубежу виявляють підроблені або незаконно видані доручення.

 

Так вчора у пункті пропуску «Ужгород» на виїзд з України на рейсовому автобусі мешканець Іршавщини подав на паспортний контроль один з таких документів. Разом з неповнолітньою сестрою вони прямували до батьків у Чехію. У ході перевіркизаяви прикордонники встановили, що вона була отримана у незаконний спосіб, адже на момент видачі нотаріусом Іршавського нотаріального округу обоє батьків  перебували за кордоном.

Ще четверо дітей з підробними заявами про дозвіл на виїзд за межі України виявили правоохоронці вночі у пункті пропуску «Тиса». Бланки дозволів, видані начебто у Генеральному консульстві України в Мілані, Італія, повністю підробні. Наразі встановлюється, яким чином подорожуючі отримали такого роду документи.

За даними фактами охоронці кордону надіслали до Ужгородського РВ поліції ГУНП у Закарпатській області повідомлення про виявлення можливого кримінального правопорушення за ст.4 ст.358 Кримінального кодексу України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збутчивикористанняпідробленихдокументів, печаток, штампів».

Прес-служба Чопського прикордонного загону

 

23 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів