Годиною державності відзначили національні свята дітлахи й дорослі в Ужгороді

Годиною державності відзначили національні свята дітлахи й дорослі в Ужгороді
У рамках відзначення Дня Державного Прапора та 27-ої річниці Незалежності України в бібліотеці-філії № 2 Ужгородської ЦМБС пройшла година державності «Рости, українська дитино, під прапором сонця і неба».

 

Патріотичний захід, організований працівниками бібліотеки та ініціативною групою ГО «Сокоти свій варош», зібрав в одній локації найактивніших відвідувачів бібліотеки та читачів із числа школярів, представників громадських організацій та Регіонального центру з надання БВПД. Перед початком заходу організатори проводили так зване «зважування незалежності» - на терези  кожен повинен був поставити цінність, яка для нього асоціюється з незалежністю. Серед основних цінностей, які обирали учасники – свобода, воля, родина, діти…

Захід розпочався із урочистого винесення державного прапору та виконання гімну України.  Після вітальних слів та  урочистостей  присутнім запропонували перегляд відеопрезентації про Україну та  поезії про неньку-батьківщину у виконанні школярів. Про права дітей та їхні обов’язки юним учасникам заходу розповіла заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області Лариса Фучко, яка також надала дітлахам інформаційні буклети «Правові орієнтири для кожної дитини».  

У рамках заходу працівники бібліотеки також оголосили підсумки літніх читань, за результатами яких переможцем стала 15-а школа, а кращим читачем -   учениця 8-ої школи Катерина.

На завершення години державності прозвучала «Молитва за Україну», яку зворушено й піднесено підтримали і дорослі й діти.

Оксана Дудаш

 

23 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів