Микола Федорко: СК "Хмельницький", як і "Ужгород" - перехідний етап із аматорського футболу до професійного для талановитої молоді

Микола Федорко: СК "Хмельницький", як і "Ужгород" - перехідний етап із аматорського футболу до професійного для талановитої молоді
Суперник команди з обласного центру Закарпаття у 4-ому турі аматорського чемпіонату теж має намір підвищитись у класі.

 

Тренер спортивного клубу погодився на перед матчеве інтерв’ю із прес-службою ФК «Ужгород». І розповів про плани та перспективи команди на поточний сезон.

-          СК «Хмельницький» та ФК «Ужгород» наразі наймолодші в аматорському чемпіонаті. Обидві команди мають по одне очко. І якщо Мирослав Бабяк основним пріоритетом вважає награти колектив, то які завдання поставлені перед Вашими підопічними?

-          Так, справді СК «Хмельницький», як і «Ужгород», зібраний із молодих футболістів. І наші завдання аналогічні з Вашими. Ми у першу чергу прагнемо награвати футболістів, зібрати талановиту молодь, у якої, на жаль, дуже мало шансів проявити себе у професійному футболі. Наш клуб, зрештою, як і Ваш – свого роду перехідний етап для гравців з аматорського чемпіонату до професійного. Та насамперед усе залежатиме від самої молоді. Побачимо, як вона прогресуватиме.

-          У матчі третього туру Ваша команда поступається вдома «Покуттю» 0:5. Чого забракло футболістам, аби здобути бодай одне очко?

-          Наші футболісти, я повторюю, дуже молоді. Вони не грали ніколи на такому рівні. Ми створили достатньо моментів, аби першими відкрити рахунок. Не склалося. Спрацювало старе, як світ, футбольне правило. І ми пропустили. Плюс вилучення наприкінці першого тайму деморалізувало гравців. На жаль, ми в них вірили більше, ніж вони самі.

-          Уже 26 серпня наступний поєдинок Ваша команда проведе в Ужгороді з підопічними Мирослава Бабяка. Що чекаєте від цього матчу?

-          «Ужгород» - молодий колектив, який хоче заявити про себе. Я говорив, що наші команди дуже схожі. Відповідно і чекаю на рівну хорошу гру. Тим більше, Закарпаття завжди славилось технічними футболістами, бійцівським характером. Якщо наші футболісти покажуть якісний футбол, буде і якісний результат.

-          Ви говорили, що «Ужгород» і «Хмельницький» - свого роду перехідний етап для гравців з аматорського до професійного футболу. Я правильно розумію, є наміри підвищитись у класі?

-          Наміри, звісно, є. Та говорити про щось конкретно ми зможемо виключно у кінці першого кола аматорського чемпіонату. Подивимось, як зарекомендують себе футболісти. Чи знайдемо ми підтримку у влади та спонсорів, чи вдасться нам покращити інфраструктуру, якщо до неї будуть зауваження. Друга ліга – це зовсім інший рівень футболу та й організації. Тому час покаже.

-          СК «Хмельницький» на матч із «Ужгородом» приїде у повній бойовій готовності?

-          За винятком центрального захисника, який через перебір жовтих карток гру пропустить, приїдемо у повній бойовій готовності.

До обласного центру Закарпаття підопічні Асіма Ібрагімова та Миколи Федорка планують приїхати у суботу. Увечері потренуватись на «Автомобілісті», а в неділю показати хороший футболу. Чого власне будемо чекати і від підопічних Мирослава Бабяка.

Прес-служба ФК «Ужгород»

 

24 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів