Злива не лякає сильних чоловіків – кращих стронгменів регіону зібрав в Ужгороді «Карпатський медвідь»

Злива не лякає сильних чоловіків – кращих стронгменів регіону зібрав в Ужгороді «Карпатський медвідь»
Сьогодні, 26 серпня, у центрі Ужгорода на площі Фенцика пройшов ювілейний XV силовий турнір «Карпатський медвідь».

 

Участь у змаганнях взяли кращі стронгмени з Львівщини, Закарпаття, Прикарпаття та сусідньої Словаччини. Підтримали турнір Ужгородська міська рада та Закарпатська облдержадміністрація.

У рамках турніру учасники змагань продемонстрували свої уміння у восьми вправах – станова тяга у 330 кг, перетягування автомобіля ЗІЛ вагою близько 5,5 тон, утримання гирі у 24 кг, перекидання гігантських колес вагою 300 кг, перенесення двох «валіз» по 152 кг кожна, підняття штанги, перенесення 135-кілограмового хреста і проходження етапів естафети.

Цьогорічні змагання встановили кілька рекордів. По-перше, словак Мілан Шулян з вагою у 164 кг став найважчим стронгменом, що колись брав участь у турнірі. По-друге, легендарний спортсмен з Ужгорода Іван Григоровський побив власний рекорд і одночасно встановив рекорд змагань у становій тязі – почавши з ваги у 330 кг і підкоривши рекордні 450 кг. До слова, ужгородський силач є найстаршим учасником «Карпатського медведя».

Ювілейні змагання повернули у програму вправи з найперших чемпіонатів і додали нові етапи. Наприклад, сьогодні учасникам турніру доведеться стати «суперйогами» і пронести на собі новий снаряд вагою у понад 300 кг.

Погодні умови не злякали найсильніших чоловіків Карпатського регіону, і попри зливу стронгмени продовжували виконувати завдання етапів змагань.

Навіть глядачі не тільки не залишили імпровізовану арену просто неба, але й долучилися до конкурсів для гостей турніру, за що отримували медалі.

За кращі результати у кожній вправі спортсменів нагороджували тематичними статуетками, а великі «Ведмеді» дістануться трійці головних переможців.

Катерина Ірха для uzhgorod.net.ua

 

26 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів