Сесія міськради: затверджено Положення про Ужгородський міський територіальний центр соціального обслуговування

Сесія міськради: затверджено Положення про Ужгородський міський територіальний центр соціального обслуговування
Затвердили сьогодні депутати і Положення про Ужгородський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в новій редакції. Так, зокрема, відтепер його скорочене найменування: Ужгородський міський терцентр.

 

Територіальний центр створений для надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, за місцем проживання, в умовах стаціонарного, тимчасового перебування.

На надання соціальних послуг в територіальному центрі мають право: 

- громадяни похилого віку, особи з інвалідністю, хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як 4 місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, визнані такими в порядку, затвердженому МОЗ; 

- громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв'язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей з інвалідністю, осіб похилого віку, осіб з інвалідністю), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім'ї; 

- бездомні особи, які досягли 18-річного віку, у тому числі бездомні особи з дітьми, а також іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території України які мали останнє місце реєстрації або народилися в м. Ужгороді.

До складу терцентру входять відділення соціальної допомоги вдома; відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання; відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги; сектор обліку та нічне перебування бездомних осіб.

Для надання соціальних послуг громадяни, які мають на це право, подають письмову заяву департаменту праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради за місцем проживання/перебування. 

Територіальний центр забезпечує безоплатне в обсягах, визначених державними стандартами, надання соціальних послуг: 

- громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, хворих (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і не мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, або рідні є громадянами похилого віку чи визнані особами з інвалідністю в установленому порядку; 

- громадян, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв'язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей з інвалідністю, осіб похилого віку, осіб з інвалідністю), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім'ї.

Також територіальний центр може надавати платні соціальні послуги (в межах наявних можливостей), визначені постановою Кабінету Міністрів України від 14 січня 2004 р. № 12 «Про порядок надання платних соціальних послуг та затвердження їх переліку».

 

28 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів