Тренер ГК «Карпати» Віктор Чернов: Завдання переді мною – максимально можливі

Тренер ГК «Карпати» Віктор Чернов: Завдання переді мною – максимально можливі
Перед суперкубоквим матчем в ужгородському суперліговому жіночому ГК «Карпати» відбулися зміни на тренерському містку – замість Бориса Петровського, команду вже три тижні тренує Віктор Чернов.

 

Тож про початок своєї роботи в професійній команді, завдання на сезон, зміни в її складі та перший офіційний поєдинок «Карпат» довідувався в нового наставника ужгородського гандбольного клубу.

- Вікторе Івановичу, до цього ви працювали тренером СДЮСШОР, важко було перелаштуватися до роботи в професійній команді?

- Зовсім ні, адже тепер в дорослій команді виступають більшість моїх вихованок, тож не мав жодних проблем із адаптацією. В нас молода команда - найстарша гандболістка в нас Ганна Лезінська 1995 року народження, решта молодь.

- В кадровому плані команда суттєво змінилася після минулого сезону?

- Розташування «Карпат» залишили  четверо досвідчених кравчинь -Ірина Компанієць, Тетяна Кильч, Вікторія Гичка та Олександра Фурманець. На їх місце прийшли молоді вихованки місцевої СДЮСШОР «Карпати» - Ольга Макаренко, Мілана Шукаль, Ганна Гававка, Надія Кучерява, Христина Сендрей.

- Чи маєте інформацію про стан справ своїх майбутніх суперників у новому сезоні?

- Важко щось сказати, адже досі ще немає календаря та складу учасників. За попередньою інформацією участь у жіночій суперлізі братимуть 5 команд, можливо – 6 (Авт.: за попередньою інформацією до складу стабільних учасників суперліги додасться команда  «Бровари»). Хоча, бачили в ділі миколаївський «Реал», який грав  з «Галичанкою», ця команда має стабільний склад гандболісток, який вже разом четвертий сезон поспіль, а от про інших – інформації обмаль. Традиційно, нам складно буде з херсонською «Дніпрянкою»,  яка має свій власний спорт інтернат й у її складі можуть зявитися кілька вихованок,  можливо й столичний «Спартак» підсилиться й піднесе сюрприз  усталеним фаворитам. Загалом, більшість команд суттєво омолодили свої склади, так що чемпіонат вийде цікавим. Правда, реальну оцінку суперників можемо дати лише після його старту.

- Що скажете про матч за суперкубок України зі львівською «Галичанкою», який ставдля вас першим офіційним у якості тренера «Карпат»?

- На мою думку, зіграли достойно, поступилися - 27:24, але всі вболівальники зазначили, що гра видалася цікавою та видовищною.  Після цього матчу, ми продовжуємо підготовку до чемпіонату, займаючись в обласному центрі.

- Як тренер«Карпат», яку ціль ставите перед собою?

- Максимально можливу – грати на перемогу в кожнім поєдинку. Ми вже пройшли хорошу перевірку в матчі з «Галичанкою», а до цього провели три товариські матчі на турнірі в Румунії, де зустрічалися з провідними місцевими клубами –  «Клуж», «Глорією» та «Мінаур», в яких поступилися, але побачили свої проблеми над якими будемо працювати. Зокрема, маємо незакриті позиції правої крайньої та правої на півсередньої. Саме на ці проблемні амплуа перекваліфіковуємо гандболісток з інших позицій.

Розмову записав Роман СЕНИШИН

 

29 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів