Мукачівська фірма заблокувала тендер із будівництва метро у столиці

Мукачівська фірма заблокувала тендер із будівництва метро у столиці
Київський метрополітен призупинив тендер на будівництво підземки на Виноградар через скаргу одного з учасників аукціону до Антимонопольного комітету.

 

Йдеться про компанію БК "Адамант" з Мукачево. Загалом на тендер подалися три компанії: окрім зазначеної, ще "Інтербудтонель", "Київметробуд".

Саме закарпатці вирішили оскаржити через відмову замовника в участі в тендері. Там пояснили відмову ненаданням та невідповідністю окремих документів.

Мукачівська фірма вважає, що її виключили з тендера протиправно, та наполягає, що подала всі документи, а вказані зауваження замовника називає формальними.

Окрім того, в "Адаманті" вважають, що столичний метрополітен незаконно допустив до тендера "Київметробуд".

У своїй скарзі до Антимонопольного комітету "Адамант" просить скасувати її виключення з тендера та визнати її пропозицію такою, що відповідає вимогам замовника.

Редакція звернулася із запитом до БК "Адамант". Як вказано на сайті компанії, ТОВ "Адамант" входить в корпорацію "Укрбуд", та спеціалізується на будівництві і реконструкції автодорожніх, залізничних та пішохідних мостів, доріг та ін.. Бенефіціарами вказані: Олег Березовський, Костянтин Будьонний і Андрій Стальний.

Ще станом на травень Київський метрополітен вшосте переніс аукціон на будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії через відсутність пропозицій.

Фінансування витрат на будівництво лінії метрополітену буде здійснюватися за кошти міського бюджету. Очікувалося, що будівництво триватиме 36 місяців, а вартість робіт оцінюється в 6,3 млрд грн. (потім цифру зменшили до 5,9 млрд грн.).

Додамо, офіційно старт аукціону на обрання компанії, яка будуватиме метро на Виноградар, був призначений на 30 серпня.

КМДА затвердила проект будівництва цієї лінії метро ще в липні.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

 

29 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів