Приватні паркани блокують доступ відпочивальникам до води у туристичній "Мецці" на Мукачівщині

Приватні паркани блокують доступ відпочивальникам до води у туристичній "Мецці" на Мукачівщині
Село Верхня Визниця, що на Мукачівщині, добре відоме серед закарпатців...

 

Село Верхня Визниця, що на Мукачівщині, добре відоме серед закарпатців. Щороку в літню пору у цих місцях, вздовж річки, можна побачити сотні відпочивальників. Вигідне розташування та відносна близькість до Мукачева сприяє розвитку населеного пункту. Навіть дорога, яка моментами не витримує жодної критики, не лякає закарпатців від поїздок у цю туристичну «мекку» Мукачівщини.

Приваблює туристів тут передусім природа та гірська річка. І якщо раніше знайти затишне місце поблизу водойми не складало жодних проблем, останніми роками ситуація різко змінилась. Справа в тому, що частина землі, розташованої безпосередньо біля води, стала приватною власністю. Вздовж річки активно виростають паркани, тим самим блокуючи доступ до водойми для решти людей.

Згідно діючих законодавчих норм поблизу таких річок земля має статус спеціальної водоохоронної зони і мала б перебувати у державній або комунальній власності. Однак декому, користуючись прогалинами у законодавстві, вдається обійти ці норми.

А тим часом поки бездіють природоохоронні та правоохоронні органи одна з головних туристичних родзинок Мукачівщини активно забудовується парканами і не тільки…

Джерело: PMG.ua

 

29 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів