На Кубку Хуста з програмування визначили найкращих

На Кубку Хуста з програмування визначили найкращих
Літня школа з програмування в Хусті традиційно завершилася Кубком із програмування. Географія призерів вкотре засвідчила, що на таланти багате все Закарпаття.

 

У Хусті були створені умови, за яких учасники школи, не відвертаючи уваги, могли за підтримки фахівців активно зростати у програмуванні. Кожен день починався з лекції, яка могла тривати від години до двох – залежно від теми. Далі – змагальні задачі, на яких учасники мали змогу закріпити на практиці здобуті знання. Після обіду – розбір завдань та дорозв’язання, завершувалася робота о 17.30. Тобто майже впродовж цілого дня школярі фокусували свою увагу школярів на опануванні одного з найбільш популярних у наш час ремесла.

Сам же Кубок Хуста з програмування проходив, як і заняття, окремо в 1-й та 2-й лігах. Добір задач, який зробили організатори, включав пройдену тематику. У 1-й лізі було запропоновано 6 задач, й другій – 8-й (з ними можна ознайомитися тут: ліга 1ліга 2).

Переможцем Кубка Хуста з програмування в 1-й лізі став призер IV етапу Всеукраїнської олімпіади – учень 10-го класу Хустської гімназії-інтернату Дмитро Майор. Друге місце посів 10-класник Ужгородської ЗОШ №12 Олександр Стегура, а третє – виборов ще один вихованець учителя-методиста Хустської гімназії-інтернату Миколи Дроня – Володимир Зварун.

У 2-й лізі перемогла 9-класниця Хустської гімназії-інтернату Аніта Пинзеш, яка довела всім, що й дівчата можуть вправно розв’язувати задачі, ба навіть краще за хлопців?. Друге місце виборов учень 8-го класу Хустської ЗОШ №1 Володимир Баняс, а третє – семикласник Виноградівської ЗОШ №8 Максим Лоя.

Призери Кубкуа Хуста з програмування отримали, крім медалей і грамот, грошові нагороди та цінні призи. Іще раз відзначимо підтримку олімпіадного руху з боку ІТ-компаній Bitfury та Ring Ukraine.

Також приємно, що найкращі учні активно цікавляться ІТ-спеціальностями Ужгородського університету і, зокрема, щороку випускники Хустської гімназії-інтернату вступають на спеціальність 122 – Комп’ютерні науки нашого вишу.

Друге місце в 1 лізі у Олександра Стегури

Друге місце в 1 лізі в Олександра Стегури

Друге місце в 2 лізі у Володиира Баняса

Друге місце в 2 лізі у Володиира Баняса

Третє місце в 2 лізі в Максима Лоя

Третє місце в 2 лізі в Максима Лоя

Медіацентр УжНУ

 

30 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів