Твори німецьких художників - в Ужгородському скансені

Твори німецьких художників - в Ужгородському скансені
Експозиція робіт художників із німецького міста Дармштадта – побратима Ужгорода – триває у виставковому залі Закарпатському музею народної архітектури і побуту.

 

Символічно, що саме 24 серпня  далекого вже 1992 року була підписана партнерська угода між Ужгородом і Дармштадтом. І добрі взаємини та щира  дружба тривають більше чверті століття.

Ініціатором виставки виступила німецька громадська організація «Дармштадт підтримує культуру». Кураторами з німецького боку - Клаус Блехер і Пауль Гірш, з українського – Тарас Табака. В організації експозиції також сприяли міська влада Ужгорода та Дармштадта, Закарпатська обласна державна адміністрація, громадська організація «Партнерське об'єднання Дармштадт-Ужгород», Дармштадтська спілка митців, а також німецька громадська організація «Німецько-українське коло друзів».

На відкриті виставки, яка приурочена до Дня Незалежності України, заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак наголосив на важливості таких кроків задля дружби між містами-побратимами. Крім того, він подякував усім митцям, котрі відгукнулися на запрошення, а також відзначив, що захід є особливо важливим, адже цими днями виповнюється 26 років від започаткування партнерських стосунків між Ужгородом і Дармштадтом.

Заступник директора Закарпатського обласного музею народної архітектури та побуту Мар'яна Мегела, відзначила, що мистецтво не має кордонів, а також наголосила, що для колективу музею дуже приємно приймати таких гостей.

Виголосили слово на відкритті виставки Іву Юмо, голова німецької громадської організації «Дармштадт підтримує культуру»; Клаус Блейхер, голова Дармштадтської спілки митців; Вікторія Синьо, керівник «Партнерського об'єднання Дармштадт-Ужгород». Слід зазначити, що виставлено роботи дев'ятьох митців. Приїхали на відкриття до Ужгорода  Йоганна Кріммель, Пауль Гірш, Курт Вільгельм Гофман, Еріка Гейне та Клаус Блейхер.

Мета цього культурного заходу - представити закарпатцям і численним гостям Ужгорода твори митців із міста-побратима; ще глибше  налагодити творчі контакти із художниками, скульпторами й творчою інтелігенцією нашого прикордонного краю.

До речі, виставка, вхід на яку вільний, триватиме ще тиждень - до 7 вересня.

 Прес-служба Закарпатського музею народної архітектури і побуту 

На ЗНІМКАХ: роботи німецьких майстрів пензля.

 

30 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів