Мабуть, немає людини, яка, вперше побачивши Ужгород, не склала своїх рядків, присвячених славному місту над Ужем

Мабуть, немає людини, яка, вперше побачивши Ужгород, не склала своїх рядків, присвячених славному місту над Ужем
В одному з найвідоміших місць Ужгорода – біля колишнього Жупанату, у дворі Закарпатського обласного художнього музею імені Йосипа Бокшая – 14 вересня 2018 року о 16 годині на першому Ужгородському поетичному Парнасі зберуться письменники, які писали вірші про Ужгород.

 

У кожного з них є свої улюблені твори, молодь та досвідчені автори прийдуть, щоб поетичним словом освідчитися у своїй любові до рідного міста.

Ужгород завжди хвилював закарпатців, гостей нашого краю, чарував історією, неповторними краєвидами. Обласний центр Закарпаття належить до міст, які щедро оспівали поети різних часів та епох. Йому присвятили свої твори Василь Гренжа-Донський, Юрій Боршош-Кум’ятський, Зореслав. Кожне покоління майстрів художнього слова вносило свою частку у творення величної, неповторної пісні про Ужгород. У ній є і слово Василя Вовчка, Петра Скунця, Юрія Шкробинця та багатьох інших. Поети сучасної генерації теж продовжують її своєю натхненною творчістю. І не лише вони. Мабуть, немає людини, яка, вперше побачивши Ужгород, не склала своїх рядків, присвячених славному місту над Ужем, якому в ці дні виповнюється 1125 років.

Управління у справах культури, спорту, сімї та молоді Ужгородської міської ради

 

30 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів