У вересні планується офіційне підписання угоди про співробітництво Закарпаття та Мораво-Сілезького краю

У вересні планується офіційне підписання угоди про співробітництво Закарпаття та Мораво-Сілезького краю
Голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс ініціює перед обласними обранцями встановити партнерські відносини між Закарпатською областю України та Мораво-Сілезьким краєм Чеської Республіки та схвалити текст Договору про співробітництво.

 

Відповідний проект рішення заздалегідь оприлюднений на сайті облради.

У пояснювальній записці йдеться, що під час візиту до Закарпатської області делегації Мораво-Сілезького краю Чеської Республіки, очолюваної першим заступником гетьмана краю Лукашем Цурило та Головою Крайового уряду Томашем Котиза, 21 серпня 2018 року домовлено про встановлення партнерських відносин  між двома регіонами –Мораво-Сілезьким краєм та Закарпатською областю.

Враховуючи зацікавленість обох сторін та переконання, що розвиток взаємної співпраці обох регіонів сприятиме поглибленню добрих стосунків та взаємовигідних контактів між обома краями, а також враховуючи результати попередньої співпраці, партнери домовилися про необхідність підготовки відповідної  угоди.      

У продовження контактів між керівництвом Закарпатської обласної ради та Мораво-Сілезького краю виконавчі апарати обох сторін здійснили підготовку проектів Угоди про співробітництво між цими обома регіонами України та Чехії. Ведеться процедура їх попереднього схвалення.

«Метою угоди є розвиток взаємних контактів та співробітництва між Закарпатською областю та Мораво-Сілезьким краєм у формі одноразових і довгострокових проектів та діяльності у таких галузях як економіка, загальна та професійна освіта, науково-технічна співпраця, захист навколишнього середовища, культурної та природної спадщини,туризм, розвиток сіл і міст, культурне, громадське та спортивне життя; співпраця між органами влади та установами сільського господарства, використання міжнародних структурних фондів та інших фінансових інституцій, що підтримують розвиток.

Підписання та реалізація зазначеної угоди дасть можливість протягом наступних років додатково залучити кошти для соціального  розвитку територіальних громад області у вигляді технічної допомоги з регіональних європейських фондів  на виконання проектів у навчальних та соціально - культурних закладах. Цим самим угода сприятиме виконанню Програми економічного і соціального розвитку Закарпатської області, дальшому  розвитку співпраці  між територіальними громадами обох регіонів України та Чеської Республіки, підвищенню рівня задоволення освітніх та соціально-культурних потреб населення, зміцненню дружби між українським та чеським народами», - сказано у документі.

Підписання даної угоди планується у рамках робочої поїздки голови Закарпатської облради Михайла Рівіса у Чехію в середині вересня п.р.

Прес-служба Закарпатської облради

 

31 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів