Питання профорієнтації молоді обговорять в Ужгородському центрі зайнятості

Питання профорієнтації молоді обговорять в Ужгородському центрі зайнятості
У вівторок, 4 вересня, у Консалтинговому центрі Ужгородського міського центру зайнятості відбудеться засідання круглого столу на тему: «Якісна профорієнтаційна робота з молоддю – майбутнє суспільства». Початок об 11-й годині.

 

У заході візьмуть участь: заступник міського голови Олександр Білак, голова обласного об’єднання організацій роботодавців Закарпаття Володимир Панов, директор Ужгородського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Іван Фленько, представники Управління освіти Ужгородської міської ради; Служби у справах дітей Ужгородської міської ради, громадської організації «Молодіжна рада міста Ужгород», вищих учбових та професійно-технічних закладів; ринкоутворюючих підприємств міста.

Мета проведення заходу – покращення профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю із застосуванням інноваційних форм і методів роботи, які сприяють формуванню в школяра активної життєвої позиції щодо майбутнього професійного вибору. Узгодження питань з соціальними партнерами, що стосується комплексного підходу до вирішення питань професійної орієнтації учнівської молоді м. Ужгорода.

У результаті ділових відносин між школою, навчальними закладами професійної освіти та роботодавцями збережеться цілісність системи професійної орієнтації населення. Адже за своїм призначенням професійна орієнтація є складовою загальнонаціональної системи прогнозування розвитку професійного потенціалу держави.

Реалізація Програми професійної орієнтації молоді сприятиме:

- усвідомленому вибору професії та місця роботи, вихованню патріотичного ставлення молоді до своєї країни;

- підвищення рівня економічної активності серед молоді, що сприятиме зростанню зайнятості та зменшенню безробіття серед молоді;

- створенню необхідних правових, організаційних технічних та інформаційно-методичних передумов для професійної самореалізації молоді та запобігання молодіжному безробіттю;

- координації зусиль соціальних партнерів в сфері професійної орієнтації молоді;

- підвищенню престижу робітничих професій серед молоді на зміну статусу робітника в суспільстві.

Запрошуємо представників ЗМІ та всіх зацікавлених осіб приєднатися до обговорення питань.

 Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Закарпатського ОЦЗ

вул. Новака, 45 м.Ужгород.

Лариса Довганич,

тел: (0231)-64-98-56

моб. 0958745543

e-mail: [email protected]

 

31 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів