Богдан Андріїв: капітальний ремонт зачепить виключно проїжджу частину та пішохідну ділянку набережної Назалежності

Богдан Андріїв: капітальний ремонт зачепить виключно проїжджу частину та пішохідну ділянку набережної Назалежності
Вчора розпочали підготовчі роботи у рамках капітального ремонту набережної Незалежності в Ужгороді, добре знайомої всім мешканцям міста та гостям обласного центру Закарпаття завдяки знаменитій Липовій алеї. Саме тому зараз найбільше питань від ужгородців: чи не зашкодять роботи насадженням лип, – пише на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

 

"Минулого тижня говорив і в прямому ефірі "Тиса-1", і хочу сказати нині ще раз: капітальний ремонт зачепить виключно проїжджу частину та пішохідну ділянку набережної. На проїжджій частині запланована заміна дорожнього покриття: буде покладено новий асфальт. Також планується розпушення ґрунту на зеленій зоні між набережною і проїжджою частиною, що покращить газо- та водопроникність.

Що стосується власне набережної, то тут вручну (без застосування важкої техніки) знімуть теперішній шар бруківки, до речі, не автентичної, а вимощеної у 1984 році, та замінять її на нову, з природного каменю. При цьому під новий шар бруківки буде підсипано шар подушки, за рахунок чого бруківка буде піднята вище, що унеможливить пошкодження поверхневих коренів липи, також це забезпечить у майбутньому кращий дренаж та доступ повітря до поверхневих коренів дерева.

Варто зазначити, що липи на набережній Незалежності ростуть на підвищенні, вище заплави річки і, на відміну від інших ділянок у місті, де коріння дерев часто за браком поживних речовин сконцентроване близько біля поверхні, липи на набережній формують достатньо глибоку кореневу систему. Доказом цьому є лише поодинокі ділянки піднятої коренем бруківки. 

Розумію хвилювання містян, які вболівають за Ужгород, тому запевняю: липова алея і після капремонту виглядатиме так само, як зараз", – йдеться у повідомленні міського голови.

 

01 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів