Віват студентство, віват УжНУ! В універі святкують День знань!

Віват студентство, віват УжНУ! В універі святкують День знань!
Цьогорічні урочисті заходи з нагоди Дня знань в Ужгородському національному університеті розпочалися вранці, 3 вересня, Божественною Літургією в ужгородських храмах.

 

Урочистості, присвячені Дню знань та посвяті першокурсників у студенти, вже традиційно відбулися біля центрального корпусу університету. Сотні першокурсників, батьків, викладачів університету з піднесеним настроєм зустріли слова Українського національного гімну, який виконав університетський хор «Боян».

Ректор УжНУ Володимир Смоланка  звертаючись до студентів зазначив: «Хочу вам, першокурсники, розповісти один секрет - це свято не тільки для вас, але й для нас усіх, викладачів університету, оскільки ми, перебуваючи з вами, заряджаємося вашою енергією! Ви успішно пройшли вступні випробування, здобули свій перший дорослий успіх, стали студентами Ужгородського національного університету.  І зараз перед вами абсолютно нове життя. Із сьогоднішнього дня ви відповідальні за себе, ви стаєте дорослими і самостійними.

В УжНУ у вас будуть чудові викладачі, які допоможуть отримати знання та навички, які неодмінно пригодяться в  житті.  Наша мета – кваліфіковано підготувати вас до дорослого життя, до успіху в професії, яку ви собі обрали. Знайте, що життя в університеті є веселим, ви будете мати змогу побачити та пізнати світ, знайти справжніх друзів, та, можливо,  і своє кохання на все життя!».

Після вітання ректора розпочалася урочиста церемонія прийняття до лав студентства, до якої були запрошені найкращі за рейтингом студенти-першокурсники. Ректор  Володимир Смоланка, голова студради Вікторія Микулянець та голова профспілки студентів Ростислав  Головчанський урочисто передали першокурсникам символічні студентський квиток та ключ до знань.

Святковий настрій для всіх учасників події створювали музичні виступи студентки ПГК УжНУ Яни Голінки та студента медичного факультету №2 Джейкоба Ерок Мозеса. Завершилося урочисте зібрання спільним селфі. Після урочистостей на всіх факультетах університету відбулася перша лекція «Від проголошення Незалежності до нової України. Витоки та етапи становлення УжНУ».

Продовження святкування Дня знань відбудеться вже о 19.00, коли розпочнеться вечірня святкова шоу-програма.

 Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

03 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів