П’ять каналізаційних проектів готові до реалізації в місті над Тисою

П’ять каналізаційних проектів готові до реалізації в місті над Тисою
Мова йде про проекти, які реалізує м.Хуст спільно з державою через Міністерство екології.

 

Відтак цьогоріч нова каналізаційна мережа з’явиться на вулицях Тімірязєва, Пилипа Орлика, Київська, Вітрова – Коротка – Гайова, Суворова – Тичини. Загальна вартість проектних робіт сягає майже 12 мільйонів гривень, з яких близько 8-ми – державна казна, решта суми – міський бюджет.

Питання каналізування у Хусті свого часу вирішували, однак тільки частково. Оскільки це задоволення не з дешевих, а коштів бракувало. Досі на багатьох вулицях міста каналізаційна мережа або зношена, або ж взагалі відсутня. Останніми роками цю ситуацію намагаються змінити, замінивши або заново проклавши каналізаційні труби.

У міській раді кажуть: нині мова про 5 проектів, які готові реалізувати. На вулиці Тімірязєва проектом передбачено будівництво каналізаційної мережі, загальною протяжністю 653 метри, на суму близько 2 млн., з яких більше мільйона – частка держави, решта – міста. Такі самі проекти у співфінансуванні реалізують й на вулиці гетьмана Пилипа Орлика, й на Київській, й на Вітровій – Короткій – Гайовій, що, до речі, об’єднані в один проект, і на вулицях Суворова та Тичини. Загальною протяжністю у кілька кілометрів.

Всі ці роботи мають завершити до кінця поточного року. Фінансування ж із державної казни очікується лишень на осінь, зокрема у двох перших її місяцях.

Стартували роботи з будівництва каналізації на Вітровій, яку приєднали до Львівської. Суміжні з Вітровою вулиці – Коротка, Гайова та Київська. І, як вже зазначалося, на них теж з’явиться нова каналізаційна мережа, якої досі тут не було. Наразі ж бачимо де-не-де на узбіччі каналізаційні канали : десь вони прочищені, десь – занедбані, а подекуди – засипані. Однак здивувало інше…

На розі вулиць Вітрова і Київська навіть утворилося велетенське болото. Місцеві кажуть, що всі каналізаційні стоки із Гайової, що теж межує з Вітровою і знаходиться дещо на підвищені, стікають саме сюди. Каналізація у цьому мікрорайоні вкрай необхідна, з цим погоджуються й тутешні мешканці.

Джерело: М-Студіо

 

04 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів