Безоплатні юридичні консультації таки надають: за 2 роки їх отримали 15 тисяч краян

Безоплатні юридичні консультації таки надають: за 2 роки їх отримали 15 тисяч краян
В Україні у малих містах та селищах діють 432 бюро правової допомоги, у тому числі 13 - на території Закарпатської області.

 

За два роки діяльності фахівцями місцевих бюро в області зареєстровано 15099 звернень громадян, під час розгляду яких було надано правові консультації. У 1034 випадках громадяни звернулись за вторинною правовою допомогою. У суді або перед іншими органами представництво інтересів 194 громадян здійснювали штатні юристи бюро, а інтереси 840 клієнтів представляли адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Про це під час брифінгу, присвяченого другій річниці діяльності в області бюро правової допомоги, поінформував керівник Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області Василь Попадинець.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Євген Когутич зазначив, що управління забезпечило організаційну та методичну частину системи безоплатної правової допомоги в області. Крім того, на сьогоднішній день є тісний контакт бюро, регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з органами юстиції області, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

«Завдання органів юстиції – це якісна правова допомога, що охоплює широке коло населення, яке потребує первинної та вторинної правової допомоги. З цією метою систематично проводяться заходи публічного характеру. Так, упродовж восьми місяців цього року працівниками органів юстиції проведено понад 700 різноманітних правоосвітніх заходів, в тому числі здійснено 57 виїздів у віддалені населені пункти області з метою надання безоплатної правової допомоги їх мешканцям. Заходами охоплено майже 34 тисячі громадян. Переважна більшість заходів проводиться із залученням представників системи БПД області», - повідомив Євген Когутич.

Керівники Ужгородського, Мукачівського та Хустського місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги навели приклади успішних справ в практиці роботи бюро, які завершилися відновленням порушених чи оскаржуваних прав та інтересів громадян.

Джерело: Сайт Закарпатської ОДА

 

04 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів