Цифрове телебачення на Закарпатті працює наразі лише наполовину, а то й на чверть!

Цифрове телебачення на Закарпатті працює наразі лише наполовину, а то й на чверть!
У деяких замість 32 анонсованих безкоштовних телеканалів працює лише 16, у деяких — 8, а в інших взагалі немає.

 

Підприємець з Мукачева, який продає ресивери, розказав, що за останній тиждень до нього почали звертатись люди з різних районів області, які придбали у нього ресивер, з претензіями, що він не працює. Але при тестуванні ресиверу виявляється, що проблема зовсім не у ньому. У людей просто немає сигналу.

У соціальній мережі Фейсбук, мешканці Закарпаття подають різні дані, навіть в самому Ужгороді у різних людей показує різну кількість каналів, від повного пакету до 8.

В офіційному представництві компанії ЗЕОНБУД, яка будує національну цифрову телемережу, не пояснюють, чому у деяких людей не працюють канали, посилаючись на багато факторів – від ресиверу та налаштування антени до зони покриття, а загалом просять писати інформаційний запит.

Представники компанії кажуть, що людям, у яких не вказує телебачення Т2, потрібно особисто звертатися до них на гарячу лінію. Саме так і будуть дізнаватись причину.

Водночас, на їх сайті можна знайти таблицю з розташуванням передавачів та номери каналів ТБ по містах, їх радіус дії.

Закарпатці скаржаться, що у них не працює цифрове телебачення Т2, яке замінило аналогове (таблица)

Згідно з нею, передавачі розташовані лише у 6 райцентрах області. У кожного ресиверу є свій радіус дії. В Ужгорода — 25 кілометрів, Мукачева — 20 кілометрів.

А от у Виноградові та Тячеві, наприклад, згідно списку, взагалі немає.

На гарячій лінії кажуть, що міста, які не мають передавачів, можуть покрити інші, сусідні, але враховуючи кілометраж дії ресиверів, на Закарпатті є дуже багато місць, де просто телевізор не показуватиме. Особливо це стосується гірських територій.

Нагадаємо, Україна відмовилась від аналогового телебачення, і поступово переходить на цифрове.

Джерело: Мukachevo.net

 

06 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів