Мешканців Закарпаття запрошують відкривати сімейні ферми

Мешканців Закарпаття запрошують відкривати сімейні ферми
ДФС Закарпаття про зміни у законодавстві щодо сімейних фермерських господарств.

 

У Головному управлінні ДФС у Закарпатській області інформують, що 15 серпня 2018 року набрав чинності Закон України від 10 липня 2018 року № 2497-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств»(далі – Закон № 2497-VIII).

Законом № 2497-VIII, зокрема, внесено зміни до Податкового кодексу України (далі – Кодекс), згідно з якими фізичні особи, які організували фермерське господарство, зможуть зареєструватись фізичними особами-підприємцями-платниками єдиного податку четвертої групи за умови виконання сукупності вимог, визначених п. 291.4 ст. 291 Кодексу:

- здійснювати виключно вирощування, відгодовування сільськогосподарської продукції, збирання, вилов, переробку такої власно вирощеної або відгодованої продукції та її продаж;

- вести господарську діяльність (крім постачання) за місцем податкової адреси;

- не використовувати працю найманих осіб;

- членами фермерського господарства такої фізичної особи є лише члени її сім’ї у визначенні частини другої ст. 3 Сімейного кодексу України від 10 січня 2002 року № 2497-ІІІ із змінами і доповненнями;

- площа сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду у власності та/або користуванні членів фермерського господарства становить не менше двох гектарів, але не більше 20 гектарів.

Крім того, податок на доходи фізичних осіб з доходів за здавання фізичними особами в оренду (суборенду, емфітевзис) земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених в натурі (на місцевості), сплачується податковим агентом до відповідного бюджету за місцезнаходженням таких об’єктів оренди (суборенди, емфітевзису).

Разом з тим, Законом № 2497-VIII внесено зміни до Закону України від 24 червня 2004 року № 1877-ІV «Про державну підтримку сільського господарства України» із змінами та доповненнями, якими, зокрема передбачено пільговий порядок сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для членів/голови фермерського господарства протягом 10 років за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті України.

З оновленою редакцією тексту Кодексу можна ознайомитись, скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (http://zir.sfs.gov.ua).

Джерело: ДФС у Закарпатській області

 

06 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів