Медіатизація Карпат: в Ужгороді пройде лекція Богдана Шумиловича

Медіатизація Карпат: в Ужгороді пройде лекція Богдана Шумиловича
9 вересня о 17:30 в історико-культурному комплексі "Совине Гніздо" Богдан Шумилович (Центр міської історії, Львів) прочитає лекцію "Створення і трансформація ландшафту: медіатизація та привласнення Карпат у ХХ столітті".

 

Лекція покаже, як уявляли Карпати у 1930х роках і як частина цієї уяви перейшла до радянської України після 1945 року. Будучи європейським центром але також європейською периферією, Карпати впливали на уяву людей, які були пов'язані з наукою, мистецтвами чи політикою. Екзотизація та романтизація природнього ландшафту та його мешканців сформували в радянській Україні уявлення, що саме Карпати є останнім сховком національної субстанції та місцем романтичної сили.

Лекція є публічною подією в рамках міжнародної наукової конференції "Транскультурні контактні зони в Україні" (www.uaregio.org), організованої Центром управління та культури в Європі Університету Санкт Галлена (Швейцарія).

Вхід вільний, мова лекції - українська. 

Богдан Шумилович – докторант European University Institute у Флоренції, історик, керівник Міського медіа-архіву Центру міської історії у Львові (http://www.lvivcenter.org/uk/uma/), читає лекції, бере участь у розробці тематичних виставок Центру, досліджує популярну культуру пізнього соціалізму. Основним фокусом його роботи є медіа-історія та історія телебачення у Центрально-Східній Європі та СРСР, цікавиться медіа-мистецтвом, візуальними дослідженнями (visual studies), міськими просторовими практиками та міською творчістю (креативним містом та креативністю у місті).

 

06 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів