Безбожно крадуть: прекрасні канни, висаджені по місту, викопують з кореневищем

Безбожно крадуть: прекрасні канни, висаджені по місту, викопують з кореневищем
Чудова квітка відмінно підходить для прикраси міських скверів і клумб. Та комусь це заважає...

 

Як пишуть різноманітні джерела в мережі Інтернет, канна (хтось пише - кана) — індійський квітка, яка перекочувала до нас ще дуже давно. Це багаторічна рослина, однак, вона не може зимувати у відкритому ґрунті.

Найбільше в Канні привертають увагу яскраві, красиві квіти, які мають асиметричну форму і різноманітне забарвлення: біле, жовте, червоне або малинове. Також сьогодні виведені сорти з плямами, смужками і різноманітними візерунками.

Десятки років культивують канни і на Закарпатті: спостережливі краяни напевно що памятають ці великі яскраві квіти поблизу облдержадміністрації в Ужгорода. на площі Народній. Цвіла квітка у багатьох скверах і парках практично в більшості містечок області.  

Милують око канни і зараз - всюди по Ужгороду вздовж реконструйованих тротуарів у клумбах вони зеленіють з середини літа, а саме зараз розкривають свої прекрасні яскраві квіти.

Та біда: канни масово крадуть. На адресу редакції сайту написала обурена читачка пані Марія: "Руки би поламати тим, хто не має совісті й викопує канни... Так гарно цвітуть. так радують очі. Я кожного дня іду з корятовича на Шахту, живу практично біля кардіодиспансера, і нарадуватися не можу. А тут позавчора бачу - викопали, буквально на кожній клумбі не вистачає квітки-двох, земля розкидана, бридко дивитися. Люди, схаменіться! Та невже вам не шкода! Самі ж робите з міста свинарник, а потім на когось жалієтеся? Як так можна?"

Пані Марія надіслала й фото викопаних канн. Подаємо їх.

uzhgorod.net.ua

 

 

07 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів