У Міжнародний день благодійності студенти УжНУ допомагають ближньому й закликають інших

У Міжнародний день благодійності студенти УжНУ допомагають ближньому й закликають інших
5 вересня – Міжнародний день благодійності, який уже протягом п’яти років актуалізує роботу волонтерів, звертає увагу на різні, часто дуже важкі долі людей, яким потрібна допомога.

 

Викладачі й студентами УжНУ ніколи не залишаються осторонь важливих для суспільства подій. Представники факультету суспільних наук спеціальності «Соціальна робота» разом із наставником доцентом кафедри соціології та соціальної роботи Анною Попович долучилися до акції, яку розпочав блогодійний фонд «Карітас». Головною метою заходу став збір коштів для постраждалого в Чехії нашого земляка.

Під час майстер-класу

Під час майстер-класу

Ростислав Беля – хлопець з Виноградівщини, який після обвалу стін на будівництві, де працював, тривалий час перебував у комі в празькому шпиталі. Юнак сильно постраждав – переніс уже 4 операції. Нині Ростислав прийшов до тями, проте перебуває у дуже важкому стані, потребуючи коштів на дальше лікування.

«Ми завжди звертаємо уваги на такі події. Навіть складно уявити, наскільки це страшна трагедія, та, на жаль, таке трапляється – і ми усіляко намагаємося допомогти. Ніхто не застрахований від нещасних випадків, тож не будьмо байдужими до нашого земляка. Я впевнена, що кожен може допомогти, адже головне – це бажання. Добро живе у кожному з нас, потрібно віднайти його та розділити з іншими!» – каже одна з волонтерок, студентка ІІІ курсу ФСН Ніна Туряниця.

Під час акції молодь влаштувала майстер-класи: одні навчали декупажу, інші за допомогою трафаретів та спеціальних фарб малювали діткам різні малюнки. Батьки ж, своєю чергою, платити стільки, скільки вважали за потрібне. Також роздавали малечі кульки та яблучка, аби більше закцентувати на тому, що навіть такі дрібниці є приємними і важливими. Поза увагою не залишили й доросле населення міста – до них доносили інформацію стосовно трагедії, закликали приєднуватися до тих, хто вже допоміг Ростиславу.

6 вересня протягом дня волонтери збирали кошти, аби надіслати бабусі, яка доглядає хлопця й платить за всі процедури та операції.

Хто хоче допомогти юнакові, може перерахувати гроші на картку ПриватБанку – рахунок 5168 7573 7231 0260 (одержувач

– бабуся Ростислава Савинець Мальвіна Йосипівна), тел. 0665320540.

Друзі, не будьмо байдужими! Творіть добро – і добре буде Вам!

Вікторія Кенідра

Медіацентр УжНУ

 

07 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів