Скільки закарпатців підтримує створення об'єднаних територіальних громад?

Скільки закарпатців підтримує створення об'єднаних територіальних громад?
По Україні добровільне об'єднання територіальних громад підтримують 39% наших співвітчизників, а 28% мають до цього процесу негативне ставлення.

 

Такі дані соціологічного опитування презентувала директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна на прес-конференції в Укрінформі.

"Ми питали про добровільне об'єднання громад, чи люди підтримують цей процес. Більшість підтримує, але значна частина, майже 40% взагалі не знають, а чи їхня громада є об'єднаною, чи вона у процесі, чи вона не у процесі, хоча за рік ця цифра зменшилася", - сказала вона.

Згідно з результатами опитування, загалом добровільне об'єднання територіальних громад має підтримку 39% населення, негативне ставлення висловили 28% опитаних. Натомість майже третина опитаних не визначилися в цьому питанні.

Водночас Бекешкіна розповіла, що частка тих громадян, які вже живуть в ОТГ і відчули покращення умов життя, склала 37%, тоді як у 2017 році ця цифра становила 11%, а у 2016 році - 16%.

У свою чергу, стажер Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Тетяна Нагірняк зауважила, що також було проведено інтерв'ювання 18 експертів із різних регіонів Україні ,які, за її словами, найбільшими викликами перед ОТГ назвали, зокрема, нестачу кадрів, які повністю розуміють процеси, що відбуваються, і завдання, що перед ними стоять; недосконалу організаційну структуру та несформованість ефективного менеджменту на місцях ,а також те, що громади поки не повністю відчувають свою самостійність і бояться брати на себе відповідальність за прийняття рішень.

Крім того, вона додала, що також, на думку експертів, існує ще і проблема політичної партійної боротьби за вплив на окремі громади.

Загальнонаціональне опитування населення проведено Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології 16-28 серпня 2018 року в усіх регіонах України за винятком тимчасово окупованої території Криму та Донецької і Луганської областей. Опитано 2041 респондентів віком старших за 18 років.

Джерело: Укрінформ

 

07 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів