У сфері пасажирських перевезень в Ужгороді катастрофічно не вистачає кваліфікованих кадрів

У сфері пасажирських перевезень в Ужгороді катастрофічно не вистачає кваліфікованих кадрів
До відома пасажирів!

 

Беручи до уваги неодноразові звернення до Ужгородської міської ради жителів мікрорайону “Червениця”, інформуємо, що для забезпечення перевезення пасажирів на маршруті №4 „пл. Корятовича -  КПП „Ужгород” (через вул. Верховинську, Лозову, Сріблясту) було проведено конкурс та визначено перевізника. Конкурс проводився у зв’язку з припиненням перевезень попереднім підприємцем.

Однак через відсутність водія новий перевізник  наразі не може розпочати обслуговування маршруту. Відповідно до повноважень виконкому підприємцю направлено попередження, а якщо він не розпочне виконання перевезень, буде прийнято рішення про проведення нового конкурсу.

Крім того, відділ транспорту міської ради повідомляє, що через відсутність водія (попередній звільнений перевізником за скаргами пасажирів) тимчасово призупинялося обслуговування маршруту № 158  „пл. Корятовича – міський цвинтар „Барвінок”, який уже діє.

У сфері пасажирських перевезень катастрофічно не вистачає кваліфікованих кадрів. Враховуючи суттєву різницю в оплаті праці із країнами ЄС, чимало водіїв виїжджають на роботу за кордон.

У результаті останнього конкурсу також стало зрозуміло, що інвестори не мають бажання та можливостей вкладати кошти у ринок пасажирських перевезень. Постійне зростання вартості паливно-мастильних матеріалів, шин, запчастин, заробітної плати тощо не дає змогу забезпечувати рентабельність та гарантію повернення вкладених коштів. Перевізники, які беруть участь у конкурсах, надають транспортні засоби, що не задовольняють ні пасажирів, ні міську владу, бо це дає змогу забезпечити перевезення пасажирів лише на мінімальному рівні.

Додатково повідомляємо, що Ужгород – одне з небагатьох міст в Україні, де у повному обсязі забезпечено перевезення пільгових категорій громадян, на відміну від інших міст, де для пільговиків визначено тільки обмежені години чи кількість осіб на один автобус, певні категорії пільговиків або взагалі немає пільгового проїзду.  

Наразі у нашому місті через відсутність коштів програма компенсаційних виплат за пільговий проїзд у січні-липні цього року була профінансована на  63,5%, у серпні такі виплати не здійснювались взагалі, не передбачається фінансування і у вересні.

Разом із тим, враховуючи всі об’єктивні фактори, що склалися, виконком Ужгородської міської ради вживає всі можливі заходи для належного забезпечення перевезення пасажирів.

Прес-служба Ужгородської міськради

 

09 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів