Літній туристичний бум на Закарпатті минає. Чого чекати далі?

Літній туристичний бум на Закарпатті минає. Чого чекати далі?
Літній туристичний сезон на Закрапатті у цілому вважають вдалим: як із точки зору кількості відвідувачів, так і фінансово.

 

Літній туристичний сезон позаду! Заклади гостинності практично не завантажені, адже стартував навчальний рік, відпустки добігли кінця. Тож туроб’єкти прибирають, доводять до ладу і готуються до оксамитового сезону. Підвели підсумки та намітили плани на майбутнє власники туристичних підприємств на Великоберезнянщині.

Пустий дитячий майданчик, вільні лежаки біля басейну, порожні номери та ресторани – так зараз виглядає один з туристичних об’єктів на околиці села Кострино, що на Виноградівщині. А ще кілька тижнів тому завантаженість номерного фонду сягала 90%. Цього літа популярністю користувалися табори сімейного відпочинку. Коли приїздили групи цілими сім’ями – забезпечували дозвілля як для батьків, так і дітей за інтересами.

У цілому літній туристичний сезон вважають вдалим. Як із точки зору кількості відвідувачів, так і фінансово. Наразі туристичний комплекс приводять до ладу і готуються до оксамитового сезону у Карпатах.

На території Костринської сільської ради із 4 зареєстрованих туроб’єктів функціонують лише 3. За 7 місяців 2018 року туристичний збір склав всього 5 тисяч гривень, а за минулий – 18 тисяч. У сільраді кажуть, це крапля у морі. Основна перешкода для розвитку туризму на Великоберезнянщині – дороги.

Незадоволені рівнем розвитку туризму у районі і чиновники, адже край привабливий та перспективний у цьому напрямку, проте по таким дорогам дістатися до туристичних родзинок – проблематично. Яскравий приклад впливу стану доріг на розвиток туризму – Міжгірщина.

Нагадаємо, цього року з держбюджету на ремонт закарпатських доріг виділили більш як 218 мільйонів гривень. Але цієї суми недостатньо для відновлення усіх автошляхів області, проте це старт на шляху модернізації інфраструктури краю. Незважаючи на таку ситуацію, у цілому туристична привабливість Закарпаття зростає. Так, за 2017 рік на 50% більше туристів відвідало край, ніж позаминулого року. А цьогоріч, крім того, що тенденція збереглася, статистика свідчить про збільшення серед відвідувачів іноземців. Особлива динаміка спостерігається серед громадян Білорусі і Чехії – їх кількість зросла вдвічі”, – повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник департаменту економрозвитку Закарпатської ОДА Денис Ман. А до кінця року ще багато цікавого.

Джерело: М-Студіо

 

10 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів