Закарпатка-поліцейський навчає діток як поводитись із собаками

Закарпатка-поліцейський навчає діток як поводитись із собаками
Альона Малікова – інспектор Кінологічного центру Головного управління Нацполіції дресируванню і вихованню собак присвячує майже увесь свій час. Підопічний Намур, якого тренує поліцейська-кінолог, на Міжнародній виставці собак у Мукачеві отримав титул «Юного чемпіона України».

 

«Собака — відданий товариш, колега, охоронець. Щоб у повній мірі розкрити можливості і здібності чотирилапого друга, у першу чергу, потрібно його правильно виховати»,  —  розповідає Альона Малікова,  інспектор-кінолог центру Головного  управління Нацполіції в Закарпатській області. Жінка 13 років займається дресируванням  собак. Із захоплення цією справою  кінологія стала її професією. Вже три роки лейтенант поліції готує і службових собак для розшуку і затримання злочинців, розкриття вбивств, розбійних нападів, крадіжок тощо.

Однак професія кінолога, розповідає Альона, не має часових обмежень. У вихідні дні, як волонтер, жінка-полісмен вчить школярів правильному вихованню їхніх чотирилапих підопічних. Із захопленням заняття Альони Малікової відвідує 16 учнів із загальноосвітніх шкіл Мукачева, які проходять на базі кінологічного клубу «Замкова стража». Тут діти мають можливість навчитись основним правилам догляду за своїми собаками: зрозуміти їхній характер, поведінку, правила утримання та вигулу чотирилапих в громадських місцях, що забезпечить безпеку всім довкола.

Цьогоріч Альона Малікова разом зі своїми вихованцями  і їхніми чотирилапими товаришами брала участь у Всеукраїнському чемпіонаті «Юний кінолог» , який відбувався у місті Суми. Двоє школярів  з  Мукачева —  Юлiан Петах та В´ячеслав Фурдела потрапили у десятку кращих в Україні. 

Окрім того, дівчина-кінолог разом з підопічною собакою на кличку Намур (породи голден ретривер) на Міжнародній виставці, яка у ці вихідні відбулась у м.Мукачеві,  отримала титул «Юний чемпіон України». 

За кожною маленькою перемогою чотирилапого підопічного лежить великий об’єм кропіткої праці кінолога. Альона Малікова, окрім досвіду практичного,  удосконалює свої знання як кінолога в аспірантурі Сумського національного аграрного  університету, усвідомлюючи  важливість  обраної  професії.

Лейтенант  поліції  ділиться досвідом у вихованні чотирилапих: «Собака не заслуговує до себе поганого ставлення чи жорстокості. Якщо підопічний помиляється, то значить дресирувальник може її покарати, а коли помиляється кінолог, то собака не може. Тож я треную своїх вихованців  методом заохочення: зробив правильно – отримав винагороду, неправильно – не отримав нічого».

Своєю щоденною працею кінолог та її улюблені вихованці підтверджують: терплячість, працелюбство, дисципліна та прагнення постійного вдосконалення вкрай необхідні для якісної підготовки вірного друга, охоронця та відданого колеги.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

10 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів