Дорога на Закарпатті: "По такій дорозі хоч бери, та яйце коти – не розіб‘ється!"

Дорога на Закарпатті: "По такій дорозі хоч бери, та яйце коти – не розіб‘ється!"
Про те, як до віддаленого гірського села вперше за кілька десятиліть проклали дорогу, розповідає сільський голова Ганьковиці на Свалявщині Михайло Мадяр.

 

Голова невеличкого села Ганьковиця на Свалявщині Михайло Мадяр розповідає про свій населений пункт:

"Наш населений пункт ніби й не надто віддалений, однак так склалося географічно й історично, що розмістився він якось окремішньо. До того ж у горах. Але нині не про це. Довгий час дорога до нього була притчею во язицех: сюди важко було добратися навіть влітку, не кажучи вже про осінь чи зиму, коли болото по коліна й замети, які важко обійти. Не відкрию великого секрету, коли зізнаюся, що куди тільки не звертався, та все безрезультатно. І так продовжувалося роками...

Однак усе змінилося, коли за справу взялися відповідальні люди, які вміють тримати даного слова. Мова – про народного депутата України Михайла Івановича Ланя та голову Свалявської районної ради Мирославу Михайлівну Ливч. Щиро дякую їм за розуміння та сприяння в асфальтуванні сільської дороги протяжністю 635 метрів (як тривали дорожні роботи, як швидко, якісно працювали шляховики – див. на фото). Наразі триває підсипання узбіч, асфальтування й облаштування сільських шляхів продовжуватимуться. І старша челядь із дорослими, і молодь, навіть маленькі дітки вельми раді, що нарешті ганьковицька дорога заасфальтована та рівна, немов на гарній картинці. Відтепер водії їздитимуть, а пішоходи ходитимуть по новенькому асфальту. У таких випадках кажуть: по такій дорозі хоч бери, та яйце коти – не розіб‘ється.

Насамкінець хочу також сказати, що завдяки цьому тепер і наша гірська Ганьковиця стала мовби ближчою до цивілізації. А коли точніше, то іще на одну сільську проблему поменшало. Вірю: у життя за сприяння цих ділових і практичних людей будуть втілюватися та розв‘язуватися також інші важливі завдання.

Від усіх мешканців Ганьковиці, від себе особисто бажаю і нардепу, і керівнику райради міцного здоров’я, щастя, благополуччя, успіхів у депутатських справах та повсякденних трудових буднях.

З повагою,

Михайло МАДЯР, Ганьковицький сільський голова

 

11 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів