Закарпатські діти-сироти матимуть шанс швидше отримати своє житло

Закарпатські діти-сироти матимуть шанс швидше отримати своє житло
Кабмін схвалив постанову, яка дозволить прискорити придбання житла та будівництво об'єктів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

 

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду, передає кореспондент УНН.

Зокрема, уряд схвалив постанову “Про внесення змін до Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа”.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, постанова передбачає зміни щодо вартості будівництва дитячих будинків сімейного типу та планування при новому будівництві малих групових будинків за рахунок субвенції місцевим бюджетам з державного бюджету. Це сприятиме розвитку сімейних форм виховання і зменшить ризики потрапляння дітей в інтернатні заклади.

Документ розроблено, щоб стимулювати територіальні громади до практичного запровадження нових технологій з будівництва і облаштування дитячих будинків сімейного типу та малих групових будинків.

“Будівництво малих групових будинків сприятиме оптимізації мережі закладів та надасть змогу дітям проживати в умовах, наближених до сімейних”, — додав Рева.

Крім того, він уточнив, що постанова передбачає уточнення порядку та умов надання у 2018 році субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на придбання приміщень та житла для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа, в тому числі, які мають інвалідність.

“Цей нормативний документ дозволить прискорити придбання житла та будівництво об’єктів для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, — наголосив Рева.

 

12 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів