Підвищення мінімальних зарплат закарпатці не відчують!

Підвищення мінімальних зарплат закарпатці не відчують!
Гроші, які українці отримають додатково з Нового року, йтимуть на оплату житлово-комунальних послуг.

 

"Чергове підвищення рівня мінімалки в Україні - це, швидше за все, політичний, а не економічний інструмент. Коли мінімальні виплати підняли вдвічі - до 3200 грн, були сподівання, що зникнуть зарплати у "конвертах" або зросте купівельна спроможність. На жаль, нічого цього не сталося. Тобто при новому підвищенні очікувати виходу з "тіні" - немає сенсу", - каже директор економічних і соціальних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин.

За його словами, гроші, які українці отримають додатково, йтимуть на оплату житлово-комунальних послуг. Із нового року в уряді запланували зростання комунальних тарифів, повідомляє  businessua.

"Зараз говорять про зростання мінімальної зарплати. Поза увагою залишається прожитковий мінімум, мінімальні пенсії. Відбувається ще більший розрив між мінімалкою та іншими соцстандартами. Це означає, що малозабезпечені залишаться на тому ж рівні, який був, із огляду на субсидії та інші пільги", - каже він.

Зарплату потрібно підвищувати на підставі економічного розвитку. В Україні останні роки економіка зростає на рівні 2-3%.

 

12 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів