Чопський "сепар" Пивоварник заявив на увесь Інет, що він — агент Служби безпеки України

Чопський "сепар" Пивоварник заявив на увесь Інет, що він — агент Служби безпеки України
Інтернетом "блукає" відео, в якому чоловік, який називає себе В'ячеславом Пивоварником — фігурантом "справи Бабченка", заявив, що він є агентом СБУ.

 

Відео було опубліковане в YouTube ввечері 12 вересня.

Чоловік, який назвався Пивоварником, розповів версію "справи Бабченка", яка багато в чому повторює тези російської пропаганди.

У зверненні чоловік говорить, що ще 11 вересня перебував в Україні у місті Чоп, де зустрічався з родичами, але на нього здійснили замах. За його словами, був замінований вхід до будинку, де живуть його батьки і вибуховий пристрій спрацював, але ніхто не постраждав.

"Більше я не маю наміру мовчати, тому що віри в українські спецслужби в мене не залишилось", — заявив він.

Чоловік розповів, що він у 2010 році нібито був завербований Службою безпеки, а організація замаху на журналіста Бабченка "була елементом спецоперації відомства".

"Я був завербований Олександром Олександровичем Скіпальським, який був головою Головного управління розвідки Міноборони, а також він був заступником голови СБУ", — заявив він.

"Однією з моїх задач чи цілей було наповнення чорної каси СБУ. В цю неформальну структуру входили найвищі чини СБУ", — додав чоловік.

Він розповів, що буцімто за завданням СБУ він проник у політичні та бізнесові кола Росії, а також мав завданням налагодити співпрацю з місцевими спецслужбами.

"Весь цей шум, пов'язаний зі списками журналістів, громадських діячів — це не що інше, як спецоперація СБУ, яка, по-перше мала за мету спробу ліквідації російського опозиційного журналіста-блогера, аби продемонструвати російський слід. А по-друге, це було просто залякування та взяття під контроль частини журналістів та громадських діячів", — заявив чоловік.

"Перші тижні (після інсценування вбивства Бабченка, ред.) мій куратор запевняв мене, що це частина нового плану. Але з довірених джерел я отримав інформацію, що у цьому плані я видатковий матеріал", — стверджує чоловік на відео.

Також він заявив, що Бориса Германа змусили піти на угоду зі слідством. Тому він, мовляв, буде говорити будь-яку необхідну СБУ інформацію.

Чоловік, який назвав себе Пивоварником, уточнив, що СБУ може "списати на нього підготовку багатьох терактів в Україні, демонструючи російський слід тільки тому, що він працював на СБУ на території РФ".

"У випадку загрози моєму життю з боку спецслужб або життю моїх близьких, я почну викладати компрометуючі їх матеріали", — резюмував чоловік на відео.

Колишній генерал-лейтенант СБУ Олександр Скіпальський у коментарі Громадському заявив, що не знає особисто Пивоварника і додав, що не міг його вербувати у 2010 році, бо з 2008 року перебуває на пенсії.

"Це низькопрофесійна гра з боку Росії, або шизофренія Пивоварника", — сказав Скіпальський.

Речниця СБУ Олена Гітлянська у коментарі повідомила, що не бачила відео, записане чоловіком, і зазначила, що не уповноважена коментувати його без рішення слідчого.

Громадське також звернулось до Євгена Солодка, адвоката Бориса Германа. Солодко повідомив: "Я не знаю, хто це, Пивоварника не бачив. Але коли служив генерал Скіпальський, цей юнак ще у школу ходив. Можливо, у ті юні роки і був завербований?".

Зазначимо, що відео з'явилось на каналі Viacheslav Pivovarnik 12 вересня. Оприлюднений запис — перше і єдине відео на каналі.

Журналісти намагались зв'язатись із сестрою Пивоварника для з'ясування, чи справді на відео міг бути її брат. Однак, вона не відповідала на дзвінки.

Джерело: Громадське радіо

 

13 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів