Більше не військові: В Ужгороді стартувала програма перекваліфікації військовослужбовців

Більше не військові: В Ужгороді стартувала програма перекваліфікації військовослужбовців
Змінити автомат і берці на рюкзак і кросівки мають нагоду закарпатські військовослужбовці та члени їх родин – в Ужгороді стартували курси професійної перепідготовки в рамках проекту "Україна-Норвегія".

 

Безкоштовна програма перекваліфікації "Україна-Норвегія" реалізується в Україні вже більше 10 років і фінансується Королівством Норвегія; реалізується за підтримки міжнародного фонду соціальної адаптації та ГО «Наше рідне Закарпаття». Закарпаття приєдналося до проекту з лютого цього року.

35 учасників програми уже від сьогодні підуть на свої перші заняття в рамках курсів перекваліфікації. Відбуваються вони на базі УжНУ, а заняття проводять викладачі університету. Попереду – три місяці навчання тонкощам туристичної галузі й насичений курс лекцій. До слова, заняття відбуваються ввечері, а тому їх можна поєднувати з іншою діяльністю. Цікаво, що при наборі враховують і гендерний фактор, а тому не менше 30% учасників, точніше учасниць, – жінки.

Головна мета – допомогти військовим адаптуватися до життя за мирних умов та знайти себе в цікавій та новій для себе справі. Важливо, що навіть по закінченню проекту учасникам надають всіляку підтримку в працевлаштуванні та допомагають реалізувати задумане.

uzhgorod.net.ua

 

13 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів