На Закарпатті є сім’ї, які перебувають під особливою увагою поліцейських

На Закарпатті є сім’ї, які перебувають під особливою увагою поліцейських
Спільно з працівниками територіальних відділень служби у справах дітей поліцейські ювенальної превенції провели профілактичні рейди сімей, які потрапили в складні життєві обставини.

 

Протягом останніх двох тижнів у рамках профілактичного відпрацювання поліцейські Закарпаття відвідали сім’ї, які ухиляються від виконання своїх обов’язків. 

Разом із працівниками районних відділень служби у справах дітей поліцейські перевіряли умови проживання  неповнолітніх із сімей, які потрапили в складні життєві умови, а також їхню готовність до навчального процесу.

У результаті двотижневих перевірок, комісія склала на батьків і опікунів неповнолітніх  31 протокол за статтею 184 КУпАП («Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей»). 

25 протоколів стосувалися неналежного виховання дітей та забезпечення їх необхідними умовами для проживання. Інші 6 складено на батьків, чиї діти не приступили до навчального процесу у новому навчальному році. 

Слід зауважити, що відповідно до нових змін, які нещодавно внесені до статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, для порушників законодавства у сфері виховання дітей передбачено жорсткіші, ніж попередні,  межі покарання. 

Подібні рейди правоохоронці всіх районів області проводять систематично. У звичному порядку вони здійснюються комісією разом із працівниками соціальних служб і служб у справах дітей. У разі, якщо поліцейські виявляють порушення з боку батьків малолітніх чи неповнолітніх, дітей забирають із сім’ї на кілька діб і передають дані про правопорушення до відповідних служб. Відтак батьки або опікуни, за рішенням служб у справах дітей, несуть покарання відповідно до чинного законодавства.

Працівники поліції звертаються до громадян, які стали свідками поганого поводження з дітьми, неналежного їх виховання чи утримання,  із проханням повідомляти про такі факти у поліцію або представникам служб у справах дітей.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

13 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів