З 15 вересня ми всі платитимемо за алкоголь майже на десять відсотків більше!

З 15 вересня ми всі платитимемо за алкоголь майже на десять відсотків більше!
Нагадаємо, Кабінет міністрів України прийняв постанову про перегляд мінімальних роздрібних цін на алкоголь. Документ набуде чинності вже завтра, 15 вересня

 

Згідно з прийнятою постановою, ціни на алкогольну продукцію у країні виростуть, але не значно, відзначають експерти.

Так, за словами директора Інформаційного центру з проблем алкоголю і наркотиків Костянтина Красовського, згідно зі статистикою, у липні ціна пляшки горілки в Україні становила 84 гривні. Після перегляду МРЦ ціни зростуть приблизно до 90 гривень за пляшку.

На коньяк "тризірковий" мінімальні роздрібні ціни становитимуть 128,3 гривні (зростання ціни на 7,4%), "чотиризірковий" - 139,3 гривні (зростання на 8%) і "п'ятизірковий" - 151,7 гривні (зростання на 9,5%) за пляшку 0,5 літра.

МРЦ на вина виноградні виростуть з 37 гривень до 42 гривень, кріплені вина і вермути - з 45 до 49 гривень, ігристі вина - з 79,19 до 89 гривень.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, експерти алкогольного ринку відзначають доцільність і економічну обґрунтованість рішення КМУ про перегляд МРЦ у бік їх збільшення.

В ЄБА заявили, що перегляд мінімальних цін пов'язаний зі зростанням акцизного податку і відбувається в інтересах споживача.

Джерело: УНН

 

14 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів