Закарпатські школярі намагаються порозумітися та підтримати один одного

Закарпатські школярі намагаються порозумітися та підтримати один одного
Так вони разом протистоять булінгу.

 

Учні загальноосвітньої школи №5 м.Берегово разом із інспектором ювенальної превенції спілкувалися про те, як покращити атмосферу спілкування неповнолітніх у школах та вищих навчальних закладах і протидіяти можливим проявам булінгу

Сьогодні, 14 вересня, працівник ювенальної превенції Олександр Михайлов урізноманітнив тематику уроків учнів Берегівської загальноосвітньої школи №5. Протягом виховної години інспектор спілкувався з учнями шостих та сьомих класів на  тему булінгу в учнівських колективах.

Хлопчики та дівчатка віком 11-ти та 12-ти років розповідали, що деколи між їхніми однокласниками виникають конфлікти. Проте вони намагаються знівелювати подібні непорозуміння не жорстокістю, а взаємопідтримкою, намаганням розібратися в ситуації.

Сприяють такому виваженому ставленню до проблем не лише педагоги та психологи закладу, а й інспектори ювенальної превенції, які систематично спілкуються з дітьми.

«У нашій майже дружній розмові приємно вразило те, що школярі не лише глибоко розуміють тему, а й мають власні пропозиції і варіанти її вирішення. Більше того, атмосфера в учнівських колективах дружня. Діти намагаються розуміти та підтримувати один одного», — ділиться враженнями Олександр Михайлов.

Одним із найважливіших аспектів спілкування спеціалістів ювенальної превенції з неповнолітніми є те, що діти вчаться довіряти їм. І при можливих випадках порушення прав, жорстокого поводження з ними, діти розуміють, що вони мають можливість виправити ситуацію, звернувшись до поліцейського.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

14 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів