Мармурові шедеври з допомогою "болгарки" творять на пленері в Закарпатті

Мармурові шедеври з допомогою "болгарки" творять на пленері в Закарпатті
Тритижневий пленер «Диво-камінь» зібрав у Тячевф талановитих митців скульптури з різних куточків Закарпаття і України.

 

Серед них – члени Національної спілки художників України Богдан Корж та Михайло Ходанич із Ужгорода, Іван Дем’ян з Велятина Хустського району, Богдан Гладкий та Володимир Кіндрачук з Івано-Франківська, Андрій Дацко та Марина Товкач зі Львова, Сергій Кляпетура з Кам’янець-Подільського, тячівець Михайло Петер.

Упродовж трьох тижнів, озброївшись «болгарками», на території біля Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім.В.Гренджі-Донського майстри творитимуть шедеври з новоселицького мармуру, які вже зовсім скоро прикрасять місто, зокрема, дитячі майданчики. У деяких роботах фігуруватимуть анімалістичні мотиви (на теми тваринного світу). До прикладу, Богдан Корж, натхненний знайденим у мармурі слідом прадавнього молюска, вирішив створити скульптуру на цю тему. Тячівський знаний бджоляр Михайло Петер різьбить бджілку, що кружляє над квіткою, а Михайло Ходанич – граційну кицьку.

Крім творчої роботи, на учасників пленеру чекає знайомство з Тячівщиною, участь у святкуванні Дня міста, обмін досвідом та дружнє спілкування у колі однодумців.

Джерелор: Перший кабельний

 

14 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів