Ужгород із Днем народження приїхав привітати віце-прем'єр Словацької республіки Ріхард Раші

Ужгород із Днем народження приїхав привітати віце-прем'єр Словацької республіки Ріхард Раші
"Великий друг України і нашого міста зокрема, віце-прем'єр Словацької Республіки Ріхард Раші приїхав привітати Ужгород зі 1125-ю річницею", – повідомив напередодні під час виступу в обласній філармонії українського аматорського народного хору "Карпати" з Кошице міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

 

Ріхарда Раші, до речі, лікаря за фахом, справді добре знають в Ужгороді. Із 2010 року, коли він уперше став пріматором – міським головою столиці східної Словаччини – Кошице – Раші активно сприяв розвитку співпраці з Ужгородом, Закарпаттям, реалізації спільних проектів.

Цього року виповнилося уже чверть століття – 25 років – із часу підписання угоди про побратимство Ужгорода та Кошице і останнім часом співпраця була особливо активною та багатоплановою.

Напередодні, вітаючи обласний центр Закарпаття, словацький політик наголосив: "Бажаю, щоб у кожного з вас усе складалося так, як у співпраці зі словацькими партнерами і з містом Кошице. Ми і далі допомагатимемо, докладемо всіх зусиль для реалізації спільних проектів".

Ріхард Раші змінив крісло мера Кошице на одну з найвищих посад у країні навесні цього року, але й попри неабияку зайнятість вже у столиці Словаччини, знаходить час для особистої участі у контактах із нашим містом. Під час проведення у квітні цього року Дня Ужгорода в складі Днів України в Кошице, віце-прем'єр побував на заходах, оглянув представлені експозиції, виставку закарпатських митців та виробників.

Учора Ріхард Раші виступив не лише на концерті хору "Карпати", а й на прийомі іноземних делегацій, яка проводилася у рамках відзначення 1125-річчя Ужгорода в Закарпатському обласному художньому музеї, його можна було побачити на вулицях Ужгорода.

Джерело: Ужгородсьька міська рада

 

15 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів