Тур без скандалу не обійшовся

Тур без скандалу не обійшовся
В чемпіонаті Закарпатської області з футболу в вищій та першій східній лігах відбувся 16-й тур, а в першій західній – 18-й. Загалом, лідери провели його без втрат, але й були цілком несподівані результати.

 

У вищій лізі виноградівський «Севлюш» впевнено крокує до свого чемпіонства, змітаючи  всіх суперників зі свого шляху. У цьому турі під «виноградівський каток» у рідних стінах потрапила хустська «Оболонь». Виноградівці вколотили в ворота хустських пивоварів цілих 11 сухих м’ячів (юнаки -0:6).  А от ФК «Середнє», який крокує на другій сходинці в рідних стінах попри вагому перевагу та купу голевих нагод так і не зміг вразити ворота іршавської «Бужори», тож матч завершився мулевою нічиєю (юнаки – 4:0).

В цьому турі мукачівський МФА святкує перемогу в рідних стінах. Востаннє мукачівська команда  перемагала ще в 10-му турі ДЮСШ (Тячів). А цього разу підопічні Віктора Ряшка здолали непростого суперника – ФК «Поляна» - 3:0 (юнаки – 11:0).

Лише в 16-му турі першу перемогу в сезоні святкує ДЮСШ Тячів, який у рідних стінах перемагає рахівські «Карпати» - 2:1(юнаки – 0:2).

«Вітязь» (Концово) цей тур пропускав.

Турнірне становище: «Севлюш» - 40 очок; «Середнє» - 32; «Ужгород» - 28; «Вільхівці» - 22; «Поляна», «Бужора» - 21; МФА – 18; «Карпати» - 16; «Вітязь» - 14; «Оболонь» - 10; ДЮСШ Тячів – 4.

У першій західній лізі лідер – іванівський «Колос» лише завдяки єдиному мячу Сергія Гички зумів на виїзді здолати кінчешський «Сокіл» і продовжує впевнено втримувати першу сходинку (юнаки – 3:2). Найрезультативніший поєдинок відбувся в Довгому, де місцева «Боржава» приймала інший колектив з Іршавщини – ФК «Заріччя». Рахунок у цьому матчі змінювався то на користь однієї команди, то іншої, а в підсумку вийшло – 4:4 (юнаки – 5:0).  Ще одне дербі відбулося в Нижньому Коропці, де однойменна команда приймала «Карпати» (Верхній Коропець). Як і годиться для такого матчу поєдинок вийшов рівним і доволі таки напруженим з першої до останньої хвилини. Якщо господарі марнували одну нагоду за іншою, то «карпатівці» свої використали  і на перерву команди пішли за рахунку – 0:2. А от уже в другій половині господарі зібралися й завдяки двом м’ячам від Михайла Трухана зрівняли рахунок. Тож коропецьке дербі завершилося з рахунком – 2:2. Ще в одному матчі ракошинський «Колос» удома впевнено переміг аутсайдера ліги – шишлівський «Фаворит» - 5:0 (юнаки – 1:3).

«Бобовище» так і не дочекалося вдома гостей з «Невицького замку» й відповідно здобув технічну перемогу, а рокосівський «Гірник» також здобуває технічну перемогу через зняття з чемпіонату ФК «Дерцен».

ФК «Сільце» - вихідний.

Турнірне становище: «Колос» (Іванівці) – 44; «Бобовище» - 38; «Н.Коропець» - 31; «Колос» (Ракошино), «Заріччя» – 30; «Дерцен», «Боржава» - 26; «Сокіл» - 21; «Карпати» - 17; «Гірник» - 14; «Невицький замок» - 13; «Сільце» - 11; «Фаворит» - 7.

У східній зоні центральний матч проходив в Білій Церкві, де місцева «Вікторія» приймала лідера - «Карпати» з Дубового. «Карпатівці» доволі швидко відкрили рахунок у матчі, але господарі зуміли відновити паритет. Та за 5 хв. До завершення поєдинку арбітр призначив пенальті в ворта господарів, однак це рішення не прийшлося до смаку місцевій публіці. Білоцерківські вболівальники вибігли на поле й під тиском фізичної розправи змусили арбітра відмінити забитий м’яч з пенальті.  За попередньою інформацією, на матчі була відсутня відеозйомка, то ж, інцидент тепер розбиратимуть у федерації. До слова, це вже не перший неприємний інцидент в Білій Церкві. Тепер має своє слова сказати контрольно-дисциплінарний комітет федерації футболу Закарпаття. А «Карпати» навіть попри такий розвиток подій у матчі, здобули очко й продовжують упевнено почуватися наверху «турнірки» (юнаки – 1:4).

«Золотарьово» на своєму рідному полі, яке слід відмітити дуже важке вдома перемагає тересвянський «Авангард» - 4:2 (юнаки – 0:2)

Інші матчі туру завершилися з такими результатами: ФК «Вишково» – ФК «Копаня» – 1:1 (0:1); «Говерла» (Ясіня) – ФК «Терново» – 5:0 (3:1); ФК «Іза» – ФК «Діброва» (Н.Апша) – 1:3 (3:1); «Беркут» (Бедевля) – ФК «В.Бичків» – 1:6 (1:3).

Турнірне становище: «Карпати» - 41; «Вишково», «Говерла» - 33; «Вікторія» - 31; «В.Копаня» - 25; «Діброва» - 23; «Іза» - 22; «Бичків», «Золотарьово» - 17; «Авангард» - 16; «Терново» - 13; «Беркут» - 3.

Наступний тур відбудеться 22-23 вересня (субота-неділя).

Семен МИХАЙЛИК

 

17 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів