Вилазки контрабандистів із Закарпаття у сусідів-румунів спостерігаються кожен день

Вилазки контрабандистів із Закарпаття у сусідів-румунів спостерігаються кожен день
Практично щодня прикордонна поліція району Сігету-Мармацієй (Румунія) затримує на кордоні контрабанду - переважно сигарети українського походження.

 

Так, 15 вересня близько опівночі на ділянці поблизу села Хемлів на Рахівщині з румунського боку були помічені особи, які переносили великі коробки. Прикордонники зробили 6-ть попереджувальних пострілів угору і намагалися затримати людей, однак вони залишили вантаж і уплав через Тису перебралися на українській бік. Всього було вилучено 5850 пачок сигарет українського походження, на суму 68 500 леїв.

14 вересня, близько 12.30, співробітники прикордонної поліції в районі Бродіна виявили поблизу кордону чотири коробки, що містили 2000 пачок сигарет українського походження. Двох осіб, які спостерігали за діями патруля і затримати не вдалося, адже також повернулися в Україну.

Як повідомляють румунські прикордонники, 13 вересня ними було затримано 24-річного громадянина України, який керував автомобілем Audi, зареєстрованим у Польщі. Оскільки існували підозри в тому, що він перевозить сигарети, прикордонники разом з митниками провели ретельну перевірку авто. Там було знайдено прихованих 1.476 пачок цигарок.

Також дня затримано 19-річного громадянина України, який керував автомобілем Opel, зареєстрованим у Польщі. У тайниках було виявлено 305 пачок сигарет українського походження. Проти обох громадян України було прийнято заборону на в'їзд до Румунії на 5-ть років.

Подібні випадки відбуваються на румунсько-українському кордоні практично щодня. Вилазки контрабандистів відбуваються як з території Закарпатської області, так і Чернівецької.

Так, 12 вересня неподалік від державного кордону румунські поліцейські побачили декілька людей, які завантажували дві коробки з одного автомобіля у інший. Двом авто вдалося втекти, третій, зареєстрований у Болгарії, був залишений. В ньому також знайшли кілька ящиків з контрабандою - загалом 19 660 пачок сигарет українського походження.

Цього ж дня, близько 21.00, прикордонний патруль, недалеко від кордону, побачив кілька людей, які несли великі пакунки на румунському боці. Було зроблено два попереджувальні постріли у повітря. Однак особи стрибнули у Тису та перепливли на територію України. Було виявлено і конфісковано 8.340 пачок сигарет.

Джерело: Mukachevo.net

 

17 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів