Закарпатську Виноградівщину відвідали представники Всесвітнього фонду дикої природи

Закарпатську Виноградівщину відвідали представники Всесвітнього фонду дикої природи
14-15 вересня Виноградівське МУВГ приймало делегацію Всесвітнього фонду дикої природи (англ. World Wildlife Fund, WWF) .

 

Всесвітній фонд дикої природи —це  міжнародна неурядова організація, що займається збереженням природи, дослідженнями та відновленням  природного середовища. Це найбільша незалежна природоохоронна організація у світі, що має близько 5 млн працівників та добровольців по всьому світу, працюючи в понад 120 країн. Щорічно WWF здійснює понад 1200 екологічних проектів, привертаючи увагу мільйонів людей до проблем охорони довкілля і їхнього рішення.

Місія WWF — запобігання наростаючій деградації природного середовища планети і досягненні гармонії людини і природи. Головна мета — збереження біологічної різноманітності Землі.

Метою приїзду представників, було вивчення стану р. Ботар, та можливість відновлення її природного стану, відношення та бачення  місцевого населення до проекту відновлення русла. Так 14 вересня було організовано зустріч   представників фонду дикої природи та представниками громади сіл Пийтерфолво та Неветленфолво, які мали можливість поспілкуватись безпосередньо з землекористувачами вздовж даної річки. Після чого разом з представниками Виноградівського МУВГ здійснили виїзд на Батарську систему де оглянули вже реконструйовані дамби р. Тиса та шандорну споруду біля с. Тисобикень, ознайомились з їх водозахисними функціями, оглянули гідротехнічні споруди(дамби, розподільчі шлюзи ) в  с. Дюла на Старому і Новому Батарі.

15 вересня зустріч продовжилась вже на верхній ділянці р. Ботар, де гості мали змогу побачити природнє русло (не заканалізоване) річки в селах Черна та Новоселиця. А також побували біля самого витоку річки неподалік   с.Новоселиця.

Виноградівське МУВГ

 

18 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів