Москаль: Перекриття доріг на Тячівщині й Рахівщині – це піар-акції так званих активістів для «картинки» в ЗМІ

Москаль: Перекриття доріг на Тячівщині й Рахівщині – це піар-акції так званих активістів для «картинки» в ЗМІ
В області необхідно покласти край невмотивованій «епідемії блокування автодоріг».

 

Перекриття автодороги «Усть Чорна – Красна» на Тячівщині з вимогами негайного ремонту – це показова піар-акція так званих активістів, яка в принципі не може мати жодних наслідків. Про це заявляє Геннадій Москаль:

– Блокувальники прекрасно знають (оскільки їм це неодноразово пояснювали), що цього року ремонт дороги неможливий, тому що зараз іде відновлення берегоукріплень, пошкоджених катастрофічними паводками 1998 та 2001 років, а також локальними підняттями води в р.Тересва. До завершення відновлення берегоукріплень ніхто ремонтувати дорогу не буде – це грубе порушення будівельних норм. Цього року на ремонт берегоукріплень виділено 12 млн.грн. із Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) та 6 млн.грн. з обласного бюджету. Водночас триває ремонт інших доріг Усть-Чорнянського куща. Тільки протягом цього року румунська автодорожня фірма «Трамеко» виконала робіт на 4,2 млн.грн. у с.Лопухів та на 6,5 млн.грн. на дорозі «Усть Чорна – Руська Мокра». Крім того, сільрада Усть Чорної направить на ремонт дороги 2,5 млн.грн. із коштів ДФРР. Підкреслюю, що дороги в Усть-Чорнянському кущі не ремонтувалися десятиліття, а в деяких селах асфальту не було ніколи. Незважаючи на це, так звані активісти все одно заблокували дорогу і поводили себе неадекватно, ображаючи й принижуючи представників румунського підрядника. Мета цієї акції одна – створити «картинку» в засобах масової інформації, які, на жаль, навіть не спробували вислухати іншу сторону, подати збалансовану інформацію й пояснити своїй аудиторії, що до відновлення берегоукріплень ремонт неможливий.

Аналогічна ситуація з перекриттям дороги «Рахів – Богдан – Луги» на Рахівщині. Блокувальникам неодноразово роз’яснювали, що згідно з графіком виконання робіт, та сама румунська фірма «Трамеко», яка виграла тендер, почне ремонтувати дорогу, яка веде аж до Говерли, одразу після завершення робіт у Мукачівському районі. На це вже виділені кошти – 14,8 млн.грн. Однак «активісти», бажаючи прославитися, все одно перекрили дорогу, щоб показати, начебто це вони добилися ремонту.

Щоб покласти край «епідемії перекриття», я доручив начальнику обласного управління Національної поліції в Закарпатській області відкрити по цих фактах кримінальні провадження й притягнути блокувальників до кримінальної відповідальності за ст. 279 кримінального кодексу – «Блокування транспортних комунікацій».

moskal.in.ua

 

19 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів